Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvoje Ljubičić novi je prvi čovjek zagrebačkog Ingemarka Istaknuto

Hrvoje Ljubičić (Ingemark) Hrvoje Ljubičić (Ingemark)

Hrvoje Ljubičić novi je glavni izvršni direktor Ingemarka, zagrebačke agencije za razvoj softvera prema narudžbi.


Na toj je poziciji naslijedio osnivača tvrtke Viktora Matića, koji je tvrtku vodio od 2006. godine i koji će zadržati savjetodavnu ulogu u toj kompaniji.

Ljubičić je poslovnu karijeru počeo kao softverski inženjer nakon stjecanja diplome na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. 

Od 2007. godine je radio u Agrokorovoj IT tvrtki mStart na više tehnoloških i upravlljačkih funkcija. Sudjelovao je na više projekata, posebice u područjima elektroničkog poslovanja, integracija i e-trgovine. Usporedno je završio i program za izvršnog magistra poslovne administracije na Cotrugli Busines School.

Iskustvo u gradnji timova od nule

Ljubičić ima bogato iskustvo u izgradnji poslovanja i timova "iz nule“ s posebnim naglaskom na tehnološke tvrtke i enterprise architecture. U Ingemark dolazi s pozicije direktora razvoja proizvoda i usluga mStarta.

"Pred Ingemarkom je razdoblje snažnog rasta koje će pratiti usklađivanje postojećih i uvođenje novih procesa te daljnje usavršavanje zaposlenika, uz kontinuirani fokus na kvaliteti isporučenih projekata. Na meni je da stečenim znanjem i iskustvom, zajedno s ostatkom upravljačkog tima, osiguram daljnji razvoj Ingemarka na domaćem, ali i globalnom tržištu.

Obzirom na dokazanu i prepoznatu stručnost upravljačkog tima i svih zaposlenika Ingemarka, ne sumnjam u realizaciju ciljeva koji su pred nama", rekao je Ljubičić.

Ingemark je prije dvije godine započeo proces interne reorganizacije kako bi pružio podršku organskom rastu tvrtke i prepoznatim mogućnostima u kontekstu razvoja poslovanja. Trenutno zapošljavaju više od 60 zaposlenika, a očekuju kako će do kraja ove godine tome pridodati još barem desetak.

Ines Vranješ Radovanović Ingemark

Jedna od njih je i Ines Vranješ Radovanović, nova direktorica ljudskih resursa Ingemarka.

Vranješ Radovanović ima devet godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima te 14 godina iskustva u savjetovanju i radu s upravama, višim i visokim menadžmentom u području upravljanja ljudima i poslovanjem. U Ingemark dolazi iz osiguravajućeg društva Grawe Hrvatska. Posjeduje široko znanje i iskustvo u području upravljanja ljudskim potencijalima, ali i u području komunikacijskog menadžmenta.

Osim razvoja softvera, Ingemark nudi usluge i na području cloud consultinga Amazon Web Services (AWS) i kao VMware - Professional Solution Provider. Blizu polovice svih svojih prihoda ostvaruje izvan Hrvatske. Tvrtka će se u budućnosti još snažnije fokusirati na strana tržišta, posebice američko.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next