Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Država očekuje kako će e-Poslovanje imati blizu pola milijuna korisnika Istaknuto

Saša Bilić, Andreja Kajtaz i Bernard Gršić Saša Bilić, Andreja Kajtaz i Bernard Gršić

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva predstavio je dosadašnji razvoj projekta "e-Poslovanje", koji bi trebao omogućiti jedinstveni pristup javnim elektroničkim uslugama za poslovne korisnike.

Među tim uslugama su, između ostalih, e-Ovlaštenja, izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak, dostava elektroničkih isprava za registraciju vozila, jedinstvena informacijska točka - sustav katastra infrastrukture te registar stvarnih vlasnika.

Projekt "e-Poslovanje" provodi Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva zajedno s Financijskom agencijom (Fina) te Agencijom za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), kao projektnim partnerima.

Za tvrtke, udruge, zadruge, OPG-ove...

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijedi nešto manje od 51 milijun kuna.

"Uz Korisnički pretinac, koji će poduzetnicima biti dostupan kao web i mobilna aplikacija, na raspolaganju će biti sustav poslovnog izvještavanja vezan uz javne usluge i njihove korisnike", istaknuo je tijekom predstavljanja Saša Bilić, predsjednik uprave APIS IT-a.

Očekuje se kako će sustav e-Poslovanje, nakon što će biti u potpunosti uspostavljen, koristiti više od 450 tisuća poslovnih korisnika.

Prvenstveno se to odnosi na pravne osobe upisane u Sudski registar te registre brojnih udruga, zaklada i neprofitnih organizacija, kao i obrte upisane u Obrtni registar te poljoprivrednike i OPG-ove upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

"Kako imamo platformu e-Građani za građane, tako razvojem platforme e-Poslovanje omogućavamo našim tvrtkama, obrtima, OPG-ovima da pojednostave i ubrzaju komunikaciju s javnom upravom. Ne morate ići u urede, na šaltere, ne morate čekati, stvari se rješavaju klikom miša", rekao je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next