Biz Tech web portal powered by vidi logo2

TikTok je najposjećenije web odredište na svijetu u 2021. godini Istaknuto

TikTok je najposjećenije web odredište na svijetu u 2021. godini

TikTok je po prvi put nadmašio Facebook i Google kao najpopularnije odredište na webu.

Prema podacima iz analize web prometa tvrtke Cloudflare, kineska platforma za kratke internetske video zapise bila je ne samo najposjećenije web odredište na svijetu u 2021. godini, već i najkorištenija društvena mreža.

Kineski startup ByteDance pokrenuo je TikTok 2016. godine. Godinu nakon toga preuzeli su suparničku aplikaciju Musical.ly, da bi tijekom 2020. godine počeo strelovit uspon njene popularnosti u Sjedinjenim Državama i drugdje u svijetu.

Usprkos tome, nikad dosad nije uspio dosegnuti više od sedme pozicije na Cloudflareovoj top listi, koju sastavljaju temeljem mjerenja web prometa. To se promijenilo tijekom ove godine.

Preokret tijekom ljeta

Još u veljači TikTok je uspio ugrabiti čelnu poziciju na jedan dan. Tijekom ožujka tome su dodali još nekoliko dana, kao i u svibnju. Nakon 10. kolovoza bio je u prednosti većinu dana. Google se uspio vratiti na prvo mjesto na nekoliko dana tijekom listopada i studenog, ali je TikTok dominirao većinu vremena, uključujući Thanksgiving i Black Friday.

Evo kako izgleda Cloudflareova top lista najposjećenijih web odredišta za 2021. godinu:

1) TikTok
2) Google
3) Facebook
4) Microsoft
5) Apple
6) Amazon
7) Netflix
8) YouTube
9) Twitter
10) WhatsApp

Evo i deset najposjećenijih društvenih mreža:

1) TikTok
2) Facebook
3) YouTube
4) Twitter
5) Instagram
6) Snapchat
7) Reddit
8) Pinterest
9) Linkedin
10) Quora

Facebook i dalje ima najveći broj mjesečno aktivnih korisnika (2,9 milijardi) i dnevno aktivnih korisnika (1,9 mlrd.) Prema Cloudflareovim podacima, u TikTok se mjesečno ulogira više od milijarde korisnika. Mnogi među njima su djeca i tinejdžeri, piše CBS News.

Poput drugih popularnih društvenih platformi, TikTok je izazvao i kontroverze. Nekoliko je djece umrlo ili zadobilo ozbiljne ozljede nakon što su se upustila u izazove koje su vidjele na TikToku.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next