Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Cijena Spanove dionice bit će 175 kuna Istaknuto

Cijena Spanove dionice bit će 175 kuna

Tvrtka Span odredila je kako će dionice u sklopu javne ponude biti prodane po konačnoj cijeni od 175 kuna, čime je postignut maksimalni iznos u ponuđenom rasponu.

Kao što smo već pisali, Span je 2. rujna pokrenuo javnu ponudu dionica u dva kruga, održana usporedno od 6. do 10. rujna.

U prvom krugu sudjelovali su isključivo zaposlenici, koji su mogli kupiti do 49 tisuća ponuđenih dionica (odnosno, do 1.500 po zaposleniku) od ukupno 578.200 dionica. U drugom su krugu mogli sudjelovati svi zainteresirani ulagači i nabaviti preostalih 529.200 dionica. Nakon zaključenja oba kruga, u kojima je Span ponudio udio od 29,5 posto svih svojih dionica, određena je cijena od 175 kuna po dionici, što je bila gornja granica.

Početak trgovanja vjerojatno od 21. rujna

Ovaj podatak tvrtka je dostavila Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA) i objavila na svojoj internetskoj stranici.

Objavnom konačnih rezultata javne ponude u utorak, 21. rujna, bit će poznato koliko dionica je ukupno prodano i koliki iznos su ulagatelji ukupno uplatili za ponuđene dionice. Očekuje se da će istog dana sve Spanove dionice, njih ukupno 1.960.000, biti uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze.

"Očekujem kako će Spanov izlazak Zagrebačku burzu imati pozitivan učinak na hrvatsko tržište kapitala koje je potrebno dodatno ojačati uzimajući u obzir utjecaj koji ono ima na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Ojačani novim dioničarima ubrzat ćemo organski rast Spana na postojećim tržištima, ali i omogućiti nastavak širenja na međunarodna tržišta", rekao je osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović.

Grupacija Span posluje s više od 1.200 klijenata na 100 tržišta na šest kontinenata. Više od dvije trećine prihoda ostvaruje izvozom. Čine ju tri domaća društva (Infocumulus, Bonsai.tech i Trilix) te sedam društava u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu i Švicarskoj.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next