Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Krenula javna ponuda dionica Spana, cijena između 160 i 175 kn po dionici Istaknuto

Nikola Dujmović (Span) Nikola Dujmović (Span)

Tvrtka Span objavila je poziv na sudjelovanje u javnoj ponudi dionica. Službeno uvrštavanje u Zagrebačku burzu očekuje se 21. rujna.

Putem javne ponude koja će se odvijati istovremeno u dva kruga od 6. do 10. rujna Span namjerava prodati 578.200 vlastitih dionica (29,5 posto) i potom sve dionice, njih ukupno 1.960.000, uvrstiti na Zagrebačku burzu.

U prvom krugu pravo na kupnju dionica, koje nije prenosivo, imaju isključivo zaposlenici i to najviše do ukupno 49.000 ponuđenih dionica, s time da svaki zaposlenik može kupiti najviše 1.500 dionica. U drugom krugu se mogu priključiti svi ostali ulagatelji, do ukupno 529.200 dionica.

Svaki pojedini mali ulagatelj može kupiti najviše 19.600 ponuđenih dionica, dok za kvalificirane ulagatelje nije određen najveći broj dionica. Interes za kupnju ponuđenih dionica ulagatelji iskazuju pisanom izjavom o prihvatu ponude, pri čemu svaki ulagatelj dostavlja samo jednu Izjavu.

Određen je raspon cijene od 160 do 175 kuna po dionici. Najkasnije u roku od dva radna dana nakon isteka drugog kruga ponude u Spanu će odrediti konačnu cijenu po kojoj će ponuđene dionice biti prodane te će taj podatak dostaviti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA) i istu bez odgode objaviti na svojoj internetskoj stranici.

Financiranje rasta na postojećim i novim tržištima

U slučaju da potražnja za dionicama bude veća od broja ponuđenih dionica, primjenjivat će se pravila alokacije koja predstavljaju dodatan kriterij za određivanje broja kupljenih dionica od strane ulagatelja. Nakon utvrđivanja točnog broja prodanih dionica Span će na svojoj internetskoj stranici objaviti završetak javne ponude te podatak o broju prodanih dionica i ukupnom iznosu koji su ulagatelji uplatili za ponuđene dionice.

Očekuje se kako će sve Spanove dionice biti službeno uvrštene na Zagrebačku burzu u utorak, 21. rujna.

Više informacija o Spanovoj inicijalnoj javnoj ponudi možete naći ovdje. Iz Spana pozivaju sve potencijalne ulagatelje da pročitaju Prospekt o javnoj ponudi dionica prije donošenja odluke o ulaganju kako bi u potpunosti razumjeli potencijalne rizike i koristi povezane s odlukom o ulaganju u dionice.

"Otkako smo najavili izlazak na Zagrebačku burzu dobivamo puno upita s različitih strana o poslovanju i planovima. Dioničari, među kojima i naši zaposlenici, omogućit će nam da ubrzamo organski rast na postojećim tržištima i daljnja širenja na međunarodna tržišta", poručio je osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović.

U posljednje tri godine Span grupa bilježi godišnju stopu rasta prihoda višu od 20 posto. Izvozom ostvaruju 70 posto prihoda. U suradnji sa 40 međunarodnih partnera, posluje s više od 1200 klijenata na 100 tržišta smještenih na šest kontinenata, među kojima su vodeće regionalne i globalne korporacije.

Grupu Span čine tri domaća društva – Infocumulus, Bonsai.tech i Trilix – te sedam društava u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu i Švicarskoj.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next