Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Domaća tvrtka ima novo rješenje naplate sadržaja online Istaknuto

Domaća tvrtka ima novo rješenje naplate sadržaja online

Zagrebačka tvrtka Neoinfo razvila je Mobile Payments Gateway, sustav za autoriziranje transakcija i naplatu različitim aplikacijama za mobilna plaćanja.

Istovremeno su pokrenuli pilot projekt PortalPay namijenjen plaćanju na portalima, blogovima i sličnim web odredištima.

Mobile Payments Gateway (MPGW) pokrenut je kako bi trgovcima omogućio još jedan kanal naplate na internetu, mobilnom uređaju ili fizičkom prodajnom mjestu, dok je PortalPay razvijen kako bi medijima ponudio dodatni izvor prihoda.

PortalPay se može koristiti za naplatu pristupa premijskom sadržaju ili primanje dobrovoljnih priloga čitatelja. Implementacija je, kažu u Neoinfu, jednostavna i iziskuje minimalne izmjene, a mjesečni troškovi postoje samo ako postoje i prihodi.

U slučaju medija u vlasništvu udruga, prilozi se računovodstveno tretiraju kao donacije, dok u slučaju medija u vlasništvu obrta i tvrtki sustav može preuzeti teret fiskalizacije i automatskog izdavanja niza računa. Vlasnik medija treba izdati jedan račun mjesečno.

Mogu ga koristiti i blogeri, youtuberi...

"MPGW i PortalPay koriste razne oblike mobilnih plaćanja u Hrvatskoj - KEKS Pay, Aircash Pay i Settle - kao i plaćanje kripovalutama pomoću sustava PayCek i FIMA Pay", rekao je Igor Vukmirović, direktor tvrtke Neoinfo.

Igor Vukmirović Neoinfo

 

Korisnici koji sadržaj konzumiraju na mobitelu plaćanje će obaviti u sklopu odgovarajuće mobilne aplikacije, dok će korisnici koji koriste računalo morati skenirati QR kod u željenoj aplikaciji i potom potvrditi plaćanje.

PortalPay je već implementiran na web odredištu rep.hr. Osim news siteova, mogu ga koristiti i blogeri, influenseri, youtuberi i drugi proizvođači sadržaja.

Što se MPGW-a tiče, ciljana skupina potencijalnih klijenata su trgovci online (bez obzira koriste li gotove platforme za e-trgovinu ili za njih razvijeno rješenje), zatim trgovci s fizičkim prodajnim mjestima, proizvođači fiskalnih blagajni te EFTPOS terminali.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next