Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Pogledajte koje ljetne prakse nude domaće ICT tvrtke Istaknuto

Pogledajte koje ljetne prakse nude domaće ICT tvrtke

Kako tvrtke dolaze do svojih novih IT zaposlenika? Uz tradicionalne natječaje za radna mjesta, tvrtke već godinama imaju nove načine za regrutiranje talenata.

Prije pandemije jedna od najučinkovitijih metoda za pronalazak kvalitetnih mladih budućih IT stručnjaka su bili programi ljetnih praksi.

Formula je to koja je odlično funkcionirala i za tvrtke i za studente, a unatoč neobičnim vremenima i radu od kuće neke su kompanije zadržale ljetne prakse.

VIDI se tradicionalno javio velikom poolu hrvatskih IT i tehnoloških kompanija kako bi studentima informatičkih i tehnoloških fakulteta i učilišta olakšao traženje ljetne prakse.

Edukacija i prilika

Ljetne prakse imaju dvojaku ulogu. Studentima mogu poslužiti da vide kako se konkretno radi na projektima unutar velikih IT sustava, što se traži i koje vještine su potrebne. Još uvijek su studenti u stadiju u kojemu mogu pivotirati svoj odabir karijere prema drugoj grani IT-a, ako im se ono što su na praksi iskusili nije svidjelo. Uz jaku edukacijsku komponentu ljetnih praksi i učenje konkretnih znanja od IT profesionalaca, mnogi iskorištavaju odlazak na ljetnu praksu kao ulaznicu za buduće zaposlenje.

Čak i ako se ne uspiju zaposliti, rad na projektu i praksa u renomiranoj tvrtki mogu biti značajni dodatak životopisu kada se po završetku studija krene tražiti posao.

Kao i obično, pregled odgovora tvrtki koje organiziraju ljetne prakse formirali smo u obliku lako pregledne tablice s ključnim informacijama za studente.

Ljetne IT prakse tablica M

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next