Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Stižu nam DroneDays, evo što možete očekivati Istaknuto

Stižu nam DroneDays, evo što možete očekivati

Treće izdanje konferencije DroneDays bit će održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 4. i 5. svibnja.

Trebalo bi okupiti stručnjake iz robotike i dronova te ponuditi pregled najnovijih trendova i njihovoj primjeni u poljoprivredi, šumarstvu i logistici.

Među predavačicama i predavačima je Chiara Gabellieri sa Sveučilišta Twente, koja će govoriti o trendovima i budućnosti zračne manipulacije.

Marija Popović sa Sveučilišta u Bonnu će govoriti o planiranju putanja dronova u pretraživanju novih područja, a imat ćete priliku čuti i Martina Sasku, čija robotička grupa je poznata po razvoju autonomnih vatrogasnih dronova i autonomnih letjelica za lov na neovlaštene dronove. Reći će ponešto i o najnovijem istraživanju u dokumentiranju katedrala.

Kako integrirati dronove u postojeće sustave

U sklopu letačke zone predviđeno je šest demonstracija poduzeća kao što su Phoenix LiDAR systems, AVITEH i Protostar, kao i tri demonstracije iz laboratorija LARICS.

Osim letova, bit će prikazana primjena dronova u skladištima, prikupljanje podataka sustavom LiDAR, detekciju dronova pomoći sintetičkih podataka i upravljanje dronom pokretima ruku i tijela.

Stručnjaci iz startup svijeta vezanih uz dronove podijelit će svoja iskustva o tome kako su identificirali prilike za primjenu novih rješenja, ključne faktore koji su doprinijeli njihovu uspjehu te izazovima s kojima su se susreli te razvili vrhunsku tehnologiju.

Stručnjaci raznih profila raspravljat će o prilikama i izazovima koje predstavlja sve veći tehnološki napredak i uporaba dronova, prihvaćanje letjelica te njihov utjecaj u društvu.

Bit će govora i izazovima povezanim s integracijom bespilotnih letjelica u postojeće sustave i infrastrukturu te o razvoju strategija koje bi utjecale na prihvaćanje bespilotnih letjelica u široj javnosti.

DroneDays 2023 organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS).

Više: DroneDays 2023

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next