Biz Tech web portal powered by vidi logo2

KONČAR u Vukovaru proveo novu veliku akciju pošumljavanja dronovima i ručnom sadnjom Istaknuto

KONČAR u Vukovaru proveo novu veliku akciju pošumljavanja dronovima i ručnom sadnjom

Nakon uspješne prošlogodišnje akcije pošumljavanja dronovima, kojom je KONČAR postao prva domaća tvrtka koja je provela ovakvu akciju na području Grada Vukovara, domaći industrijski lider i predvodnik održivog razvoja ponovio je ovaj važan ekološki pothvat s ciljem daljnjeg smanjenja ugljičnog otiska, očuvanja okoliša i podizanja kvalitete života lokalne zajednice.

Treća ovakva akcija u nizu i druga zaredom u Vukovaru, održana je na lokaciji „Potkova“, gdje su KONČAREVI volonteri uz pomoć stručnjaka iz tvrtke Project O2, dronovima ispustili 2.500 Seed bombsa, kuglica sa samoklijajućim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta stabala. KONČAREVIM zaposlenicima su se još jednom pridružila i djeca iz dječjeg zbora „Vukovarski leptirići“, koja su se u pratnji roditelja također okušala u sadnji drveća i cvijeća.

Kao regionalni lider i jedan od najrelevantnijih europskih proizvođača za ispunjavanje ciljeva zelene energetske tranzicije na globalnoj razini, KONČAR neprekidno integrira nove modele održivog razvoja u svoju strategiju korporativnog upravljanja. Primjer za to je upravo nova metoda pošumljavanja dronovima, koja se zahvaljujući svojoj tehnološkoj inovativnosti i učinkovitosti u borbi protiv ugljičnog otiska prirodno slaže s temeljnim vrijednostima Grupe KONČAR.

KONČAR_volonterska-akcija-pošumljavanja-u-Vukovaru_01.jpg

Ovogodišnja akcija pošumljavanja dronovima u Vukovaru, za KONČAR je već treća u nizu ovoga tipa koju provodi u suradnji s partnerima iz tvrtke Project O2 u cilju razvoja osviještenosti i potrebe zaštite šuma putem socijalno potaknute sadnje stabala. Glavni cilj navedene akcije je kompenzacija ugljičnog otiska KONČARA, koji će se naknadno izračunati u suradnji s partnerom.

„Željeli smo preuzeti inicijativu u odgovornoj borbi za očuvanje okoliša te samim time i sveukupne kvalitete života zajednice koja nas okružuje. Itekako smo svjesni da, uz emisije stakleničkih plinova, vrlo značajan problem na globalnoj razini predstavlja i deforestacija. Ovakvim akcijama, koje su prvenstveno odraz našeg korporativnog identiteta, želimo ukazati na to da, osim kompenzacijom ugljičnog otiska kroz ekološki prihvatljive proizvode i rješenja, prirodi moramo vraćati i kroz neprekidno obogaćivanje naših šuma i zelenih površina jer samo na taj način možemo ostvariti temeljne postavke za kružno gospodarstvo i održivi razvoj. Zahvaljujemo našim prijateljima, tvrtki Project O2 i Vukovarskim leptirićima, koji su nam u tome još jednom pomogli, kao i Gradu Vukovaru na prilici da upravo ovdje ponovno ovakve težnje provedemo i u djelo“, poručila je Vlatka Kamenić Jagodić, direktorica Sektora marketinga i korporativnih komunikacija KONČARA.

KONČAR_volonterska-akcija-pošumljavanja-u-Vukovaru_02.jpg

Nakon demonstracije sadnje s dronovima i edukacije o važnosti očuvanja i sadnje novih šuma, KONČAREVI volonteri vratili su se nešto tradicionalnijem načinu pošumljavanja te su ručno posadili sadnice hrasta na površini od jednog hektra. U tome su im se ponovno pridružila djeca iz udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“, čiji rad i potrebe KONČAR aktivno podržava kao tvrtka prijatelj.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next