Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Vedran Bajer novi je šef Microsofta Hrvatska Istaknuto

Vedran Bajer Vedran Bajer

Microsoft je imenovao Vedrana Bajera za novog direktora tvrtke Microsoft Hrvatska.

Bajer preuzima dužnost od Tatjane Skoko, koja je unutar tvrtke preuzela poziciju industrijske savjetnice za proizvodnju u srednjoj i istočnoj Europi, s fokusom na podršku korisnicima u provođenju inovacija u praksu.

Bajer će biti zadužen za implementaciju strategije tvrtke, koja stavlja naglasak na ubrzanje digitalne transformacije poslovanja, javnog sektora i društva, uz pomoć eko-sustava partnera i uz primjenu Microsoft poslovnih rješenja.

U Microsoftu podršku daljnjem digitalnom razvoju Hrvatske i osnaživanje tehničkih talenata smatraju ključnom za pretvaranje Lijepe naše u digitalno središte regije.

COO u Vidiju i više od deset godina u Googleu

Vedran Bajer rođen je u Zagrebu te je diplomirao na Grafičkom fakultetu. Iza sebe ima 20 godina iskustva u poslovnom razvoju, financijama i upravljanju koje je stekao kroz različite uloge u međunarodnim tehnološkim tvrtkama i startupovima.

Neposredno prije dolaska na čelo Microsofta radio je kao savjetnik za Treblle i Typewise. Između ostaloga je bio operativni direktor (COO) u izdavačkoj kući VIDI, a više od 10 godina je proveo u Googleu na raznim pozicijama. Zadnja, na kojoj je bio do siječnja 2022. godine, bila je direktor razvoja poslovanja za regiju Europe, Bliskog istoka i Afrike.

"Tehnologija može pomoći tvrtkama, državnim institucijama i društvu u cjelini da se transformiraju, postanu otporniji i potaknu inovacije. Također, dokazano je da su digitalno naprednije zemlje zelenije, bogatije i konkurentnije. Veselim se suradnji s našim partnerima i korisnicima na ubrzanju digitalizacije u Hrvatskoj", rekao je Bajer.

Microsoft u Hrvatskoj nastavlja s programima za stjecanje digitalnih vještina kako bi pružio nova digitalna znanja studentima, ljudima koji su u potrazi za novim poslom ili profesionalcima koji žele nadograditi svoja znanja.

Tvrtka nudi podršku hrvatskim startupovima putem Microsoft for Startup Founders Huba koji na jednom mjestu objedinjava ljude, znanje i pogodnosti kako bi osnivačima pomogao da riješe startup izazove u svakoj fazi razvoja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next