Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Lidija Karaga preuzela vođenje Poslovne inteligencije Istaknuto

Lidija Karaga Lidija Karaga

Suvlasnica, suosnivačica i dugogodišnja članica uprave Poslovne inteligencije Lidija Karaga od listopada 2022. godine je na čelu te tvrtke.

Dosadašnji predsjednik uprave Dražen Oreščanin postao je predsjednik Skupštine te tvrtke. Bit će također zadužen za razvoj poslovanja i odnose s investitorima u tvrtci Legit, koja je nastala izdvajanjem iz Poslovne inteligencije.

Slađana Krpić i Anita Cvetić Oreščanin ostat će na pozicijama članice uprave, pa je Poslovna inteligencija postala domaća IT tvrtka koju u potpunosti vode žene.

Fokus na širenju poslovanja u inozemstvu

Karaga je dosad bila članica uprave zadužena za prodaju, razvoj poslovanja i upravljanje projektima. U Poslovnoj inteligenciji je od 2002. godine, na poziciji direktorice konzaltinga. Članicom uprave postala je 2010. godine.

Bavila se kontinuiranim unapređivanjem internog znanja konzultanta i razvojem kompetencija, osiguranjem kvalitete isporuke na projektima te rješavanjem ključnih pitanja vezanih za upravljanje projektima. Od ove godine u njezinoj su nadležnosti prodaja i razvoj poslovanja. U fokusu će joj biti širenje globalne tržišne prisutnosti Poslovne inteligencije.

"Ova promjena je logičan i završni korak u transformaciji koja je obuhvatila proširenje uprave, izdvajanje Legita te promjenu Oreščaninove uloge. Nastavljamo ambiciozno, u smjeru globalnog rasta, vodeći se osnovnim načelom: sve što radimo mora biti istovremeno dobro za zaposlenike, klijente i kompaniju", rekla je Karaga.

Dražen Oreščanin, Anita Cvetić Oreščanin i Lidija Karaga osnovali su Poslovnu inteligenciju 2001. godine. Od tada je tvrtka postala jedna od odećin na području obrade i analize podataka u ovom dijelu Europe, a proširila je poslovanje i u inozemstvo.
Tijekom 2021. godine ostvarili su prihod od 65,3 milijuna kuna i neto dobit od 2,8 mil. kuna, uz neto maržu od 4,3 posto. Imaju nešto više od 110 zaposlenih.

Dražen Oreščanin je zadnjih godina privukao pozornost javnosti angažmanom u udruzi Glas poduzetnika, čiji je izvršni direktor.

Ta udruga često kritizira vlast zbog poteza koje smatraju štetnim po poduzetnike i poduzetništvo. Oreščanin se u rujnu prošle godine kandidirao za mjesto predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next