Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Oštri rezovi u Oppu nakon povezivanja s OnePlusom Istaknuto

Oštri rezovi u Oppu nakon povezivanja s OnePlusom

U tvrtci Oppo navodno su nakon spajanja s OnePlusom podijelili otkaze petini zaposlenika u ključnim timovima zaduženim za razvoj softvera i uređaja.

Do otkaza je došlo nakon što su spojeni timovi za istraživanje i razvoj hardvera i softvera u te dvije tvrtke, uslijed globalne nestašice procesora i problema izazvanih pandemijom koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Ali, kako piše Bloomberg, do konsolidacije bi došlo i bez vanjskih ekonomskih čimbenika. Čini se kako je broj zaposlenih u Oppu, u nastojanju da se Appleu preotme dio tržišnog udjela, rastao brže nego što je to poslovanje opravdavalo.

Korekcija je obuhvatila pozicije u timu koji se bavio operativnim sustavom ColorOS i odjelu zaduženom za internet stvari, fokusiranom na uređaje iz kategorije nosivog računalstva (poput, primjerice, pametnih satova i bežičnih slušalica). Timovi koji se bave pametnim telefonima i prodajom u inozemstvu zasad, čini se, nisu bili zahvaćeni rezovima radne snage.

Ulaganja bez očekivanih rezultata

Oppo je uložio značajna sredstva u proboj na više tržišta, među kojima su Europa, Indija i jugoistočna Azija. Usprkos značajnim naporima nisu uspjeli značajnije uzdrmati ni Apple, niti kineski XIaomi. Situaciju pogoršava to što je rast prodaje u Kini usporen zbog ponovne pojave koronavirusa. Stoga je bilo nužno poduzeti mjere kako bi se poslovanje stabiliziralo.

Oppo je također najavio izdanje Color12 OS, koje će uskoro biti dostupno ne samo za pametne telefone te tvrtke, već i za modele koje proizvodi OnePlus. Novo je izdanje kombinacija računalnog koda za Oxygen OS i ColorOS. Temelji se na Googleovom operativnom sustavu Android 12, od kojeg je preuzelo nadograđene alate za zaštitu privatnosti.

Također je, između ostalog, dodana mogućnost upravljanja mobitelima putem računala s operativnim sustavom Windows 10 ili 11 i više drugih alata.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next