Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Poznati developer tuži Apple zbog tipkovnice za Apple Watch 7 Istaknuto

Poznati developer tuži Apple zbog tipkovnice za Apple Watch 7 Apple

Novo izdanje Appleovog pametnog sata dolazi s tipkovnicom koja je, čini se, ukradena od široj javnosti poznatog razvojnog programera.

Kosta Eleftheriou je u siječnju je 2019. godine predstavnicima te tvrtke predstavio svoju tipkovnicu FlickType. Bili su, kako tvrdi, oduševljeni njome. Ali, još su ju istog dana uklonili iz App Storea jer, navodno, nije bila u skladu s pravilima i smjernicama.

Apple je prije nekoliko dana predstavio Watch serije 7 s ugrađenom aplikacijom za tipkovnicu.

Nije im prvi put

Nije to prvi put da posežu za besplatnim kopiranjem developerskih ideja, piše Verge. Ali, u ovom slučaju imaju posla s jednim od svojih najglasnijih kritičara.

Naime, otkad su mu bez jasnog razloga i opravdanja blokirali aplikaciju i nastavili se svađati s njime oko toga Eleftheriou je počeo u App Storeu pronalaziti prevarantske aplikacije kojima od korisnika bivaju izvučeni ogromni iznosi i uporno javno prozivati Apple zbog njih.

U ožujku ove godine podnio je tužbu protiv Applea zbog svoje tipkovnice, tvrdeći kako ga žele prisiliti da im proda svoj softver za sitne pare. Uvjeren je kako su ciljali baš njegovu aplikaciju jer s drugima nije bilo sličnih problema.

Iz Applea uzvraćaju kako su se predomislili. Isprva nisu smatrali kako je tipkovnica preko malog zaslona pametnog sata dobro rješenje, ali su ih rješenja koja su vidjeli od 2019. razuvjerila pa su ih počeli poticati.

Eleftheriou se ne slaže s time i upozorava kako su mu trebale godine žalbi i ponovnih prijava prije no što je uspio vratiti tipkovnicu u App Store, čak i dok su trajali pregovori o kupnji.

Nakon što su ju napokon odobrili u siječnju 2020. FlickType postala je najpopularnijom plaćenom aplikacijom u App Storeu i donijela 130 tisuća američkih dolara prihoda u prvom mjesecu. Kraj te godine dočekala je kao jedna od najpopularnijih plaćenih aplikacija.

Stoga je Eleftheriou odlučio tražiti odštetu za izgubljene prihode. S obzirom da je Apple u međuvremenu predstavio vlastitu tipkovnicu bit će zanimljivo vidjeti kako će se ova parnica rasplesti. 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next