Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Snap dao otkaz deset posto svoje radne snage Istaknuto

Snap dao otkaz deset posto svoje radne snage

Snap, matična tvrtka aplikacije Snapchat, otpušta deset posto svojih zaposlenika, prema podacima dostavljenim američkoj Komisiji za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) i potvrđenim od strane glasnogovornika tvrtke.

Tvrtka je prijavila ukupan broj od 5.367 zaposlenika krajem trećeg tromjesečja 2023. godine, pa će otpuštanja utjecati na otprilike 540 osoba.

Snap je razmatrao tu odluku u SEC prijavi, navodeći da će otpuštanja „najbolje pozicionirati naše poslovanje za izvršenje naših najviših prioriteta“ i osigurati da ima „kapacitet za postupno ulaganje“ tijekom vremena. Tvrtka je za portal Engadget rekla da su otpuštanja bila potrebna kako bi „smanjila hijerarhiju i potaknula suradnju uživo“.

Snap je u prijavi naveo da će izdavati pakete otpremnina zahvaćenim zaposlenicima, ali nema konkretnih informacija o detaljima paketa. Glasnogovornik Snapa potvrdio je za portal Engadget da je tvrtka „usredotočena na podršku našim odlazećim članovima tima“.

Ova otpuštanja događaju se samo dan prije nego što je Snap zakazao izvještaj o zaradi za četvrto tromjesečje 2023. godine. Tvrtka je zapravo prilično dobro prošla u trećem tromjesečju, nadmašujući očekivanja Wall Streeta za otprilike pet posto, prema Varietyju.

Ako izvještaj o zaradi sutra bude loš, to će pokazati zašto su ova otpuštanja nužna. S druge strane, ako bude bolji od očekivanog, Snap može objaviti ova otpuštanja sada kako bi izbjegao to nakon tromjesečja financijskih dobitaka. Nitko ne voli vidjeti veliku tvrtku kako masovno smanjuje broj zaposlenika nakon hvaljenja o zaradi. Snap je Engadgetu rekao da je tvrtka u „tihoj fazi“ do izvještaja o četvrtom tromjesečju koji izlazi sutra.

Ovo slijedi nakon još jednog kruga otpuštanja u studenom, kada je Snap otpustio 20 proizvodnih menadžera. Međutim, obje ove vijesti pale su u usporedbi s masovnim smanjenjem broja zaposlenika koje je Snap proveo 2022. godine, eliminirajući preko 1.300 zaposlenika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next