Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nintendo je odlično poslovao zahvaljujući Switchu Istaknuto

Nintendo je odlično poslovao zahvaljujući Switchu

Prodaja igraće konzole Nintendo Switch porasla je za 44 posto u razdoblju od siječnja do ožujka ove godine u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupno je tijekom godine dana bilo prodano 28,83 milijuna Switcheva, za 37 posto više u usporedbi s godinom prije. Time su nadmašili vlastita ranije objavljena revidirana očekivanja i ostvarili profit od oko 4,4 milijarde američkih dolara, piše Verge.

Naime, bili su podigli prognozu na 26,5 milijuna prodanih primjeraka za fiskalnu godinu koja završava s 31. ožujkom, ohrabreni povećanom potražnjom uslijed primjene epidemioloških mjera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.
Prethodna prognoza bila je na razini od 19 milijuna primjeraka. Od 2017. godine, kada ja predstavljena, konzola Switch isporučena je u 84,59 milijuna primjeraka na globalnoj razini, čime se značajno približila konzoli Wii koja je na 101,63 milijuna primjeraka.

I igrama je išlo dobro

Prodaja igara također je zabilježila odlične rezultate. Isporučeno ih je 230,88 milijuna (naspram 168,72 milijuna prošle fiskalne godine).

Najbolje je išla igra "Animal Crossing: New Horizons" s 20,85 milijuna primjeraka, no i drugim naslovima nije išlo loše: "Mario Kart 8 Deluxe" (10,62 milijuna), "Super Mario 3D All-Star" (9,01 milijun),Ring Fit Adventure (7,38 milijuna)... U Nintendu tvrde kako u katalogu imaju 36 igara koje su prodane u više od milijun primjeraka, od čega su 22 njihova vlastita izdanja, a 14 dolaze od drugih izdavača.

Friško objavljeni "Super Mario 3D World + Bowser’s Fury" prodan je u 5,59 milijuna primjeraka. Do kraja ovog mjeseca Nintendo bi trebao predstaviti plavi Switch Lite, a u pripremi je i niz novih igara među kojima su "Miitopia" (svibanj), "Mario Golf: Super Rush" (lipanj) i "The Legend of Zelda: Skyward Sword HD" (srpanj).

"Pokémon Brilliant Diamond" i "Pokémon Shining Pearl" trebali bi biti objavljeni do kraja godine. U planu je i razvoj nove aplikacije u suradnji s tvrtkom Niantic, namijenjene pametnim uređajima, koja bi također trebala biti predstavljena tijekom druge polovice ove godine.

Do kraja ožujka 2022. godine u Nintendu očekuju kako će prodati 25,5 milijuna konzola Switch.

Šuška se kako rade na novom modelu koji će podržavati prikaz u razlučivosti 4K kako bi se mogao bolje nositi s jačim konzolama kao što su Sonyjev PlayStation i Microsoftov Xbox. Navodno će novi Switch imati veći Samsungov OLED zaslon, dijagonale sedam inča i razlučivosti 720 piksela, koji bi u masovnu proizvodnju trebako krenuti tijekom lipnja ove godine.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next