Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Optima Telekom postaje dio Telemacha Hrvatska Istaknuto

Optima Telekom postaje dio Telemacha Hrvatska

Nakon preuzimanja, Telemach Hrvatska dovršio je integraciju Optima Telekoma u svoje poslovanje.

Optima Telekom integrira se u poslovanje Telemacha Hrvatska pod čijim krovnim brendom nastavlja daljnje poslovanje.  U tijeku je provedba postupka pripajanja, pri čemu se ekonomski učinci pripajanja očekuju s 1. studenim 2022. godine.

U Telemachu očekuju kako će nakon pripajanja Optime biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim telekom operatorima kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge.

Telemach će s Optimom dobiti mogućnost pristupa novim geografskim područjima, uz snažniju prisutnost u velikim urbanim središtima i ruralnim sredinama. Uz to, integracijom bi trebali objediniti ekspertizu te dvije tvrtke u mobilnim uslugama s ekspertizom u fiksnim, kao i općenito ojačati kadrovsku bazu novim stručnjacima.

Postojeće usluge ostaju, stižu i nove

"Rezidencijalnim korisnicima će, između ostalog, biti na raspolaganju širi raspon brzina spajanja s internetom i tehnologija, ponude mobilnih uređaja i pretplatničkih paketa i EON TV, a bolje ponude očekuju i poslovne korisnike kojima ćemo biti u mogućnosti ponuditi fiksne, mobilne i ICT usluge na jednom mjestu, koristeći vlastitu fiksnu i mobilnu infrastrukturu", istaknuo je predsjednik uprave Telemacha Adrian Ježina. Sve dosad ugovorene usluge bit će i dalje dostupne.

Podsjetimo, Optima Telekom Grupa je tijekom 2021. godine zabilježila pad prihoda od 4,7 posto u odnosu na godinu prije, na 77,2 milijuna kuna, uz neto gubitak od 2,4 mil. kn.

Telemach je u veljači ove godine od regulatorne agencije Hanfe dobio odobrenje za preuzimanje preostalih dostupnih dionica Optime po cijeni od 5,36 kn po dionici. Prije toga su većinski paket dionica te tvrtke (54,31 posto) Telemachu prodali Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka.

Telemach je treći po veličini domaći telekom operator. U vlasništvu su United Grupe, koja je u prvom tromjesječju 2022. godine ostvarila 616,8 mil. eura prihoda.

Imali su na kraju tog kvartala 15,01 milijuna jedinica koje donose prihod, među kojima su 1,59 mil. pretplata na fiksne broadband priključke, 6,65 pretplata za usluge namijenjene mobilnim uređajima i 1,28 mil. pretplata na usluge fiksnih glasovnih poziva.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next