Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Span pojačao izvoz na američko tržište Istaknuto

Span pojačao izvoz na američko tržište

Tvrtka Span objavila je poslovne rezultate za prvi kvartal 2022. godine.

U prvom kvartalu ove godine poslovni prihodi Span Grupe iznosili su 185 milijuna kuna, što predstavlja porast od 38 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

Rezultat je to rasta u svim segmentima poslovanja, pri čemu je najveći rast prihoda od 77 posto ostvaren u području infrastrukturnih usluga – rješenja za računalstvo u oblaku i kibernetičku sigurnost.

Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima porastao je na 84 posto, a najznačajniji rast ostvaren je na tržištu SAD-a, nakon čega slijede Slovenija, Hrvatska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

EBITDA prije jednokratnih stavki iznosila je 23,1 mil. kn, što predstavlja rast od 88 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Porasla je i neto dobit Grupe - za 135 posto, na 17,2 mil. kn.

Uvršteni u CROBEX

Razdoblje je obilježila akvizicija tvrtke Ekobit, što u Spanu namjeravaju upotrijebiti za daljnje širenje i rast poslovanja. Obje će tvrtke proširiti portfelj svojih usluga i korisničke baze.

Zahvaljujući rezultatima trgovanja, Spanova je dionica nepunih šest mjeseci nakon uvrštenja na službeno tržište Zagrebačke burze uključena u sastav indeksa CROBEX.

"U razdoblju pred nama ostajemo usmjereni na daljnje jačanje znanja i vještina Spanovaca te kapaciteta i kompetencija za globalno tržište. Budućnost je digitalna, a Span će biti jedan od onih koji će pomoći u njenom stvaranju", poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik uprave Spana.

Ta je tvrtka objavila i Godišnje izvješće za 2021. godinu. Prihodi Span Grupe porasli za 26 posto u odnosu na 2020. godinu te su iznosili 767,3 mil. kn.

EBITDA Grupe prije jednokratnih stavki bila je 48,6 mil. kn, 54 posto veća nego 2020. godine, dok je neto dobit Grupe iznosila 23,8 mil. kn, odnosno 220 posto više nego godinu ranije.

U skladu s politikom isplate dividende, uprava društva i nadzorni odbor su na sjednicama 28. i 29. travnja usvojili prijedlog Odluke o isplati dobiti za 2021. godinu, kojom Skupštini predlažu isplatu dividende u iznosu od pet kuna po dionici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next