Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI 319: Tableti za kreativne zadatke i tehnološki pregled AM5 platforme Istaknuto

VIDI 319: Tableti za kreativne zadatke i tehnološki pregled AM5 platforme

U novom broju časopisa VIDI za studeni 2022. godine donosimo vam obilje sadržaja koji uključuju reportaže s dvije velike inozemne i tri domaće tehnološke konferencije, usporedni test tableta, tehnološki pregled AM5 platforme i AMD Ryzen 7000 procesora, prilog o najboljim studijskim programima hrvatskih učilišta za IT i druga tehnološka zanimanja te obilje testova i recenzija hardvera, softvera i videoigara.


Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

TEMA BROJA: NAJBOLJI TABLETI - DIGITALNE BILJEŽNICE

11

Svatko tko želi biti produktivan, nešto nacrtati i prenijeti u digitalni oblik te ponekad pogledati koji film, pronaći će smisao u nabavci tableta. Mi vam donosimo usporedni test odličnih tableta za zabavu i kreativu.

REPORT: INFOBIP SHIFT 2022

2 2

Posjetili smo najveću regionalnu developersku konferenciju u Zadru koja je ove godine bila pravi spektakl na svjetskoj razini.

VIDI.EDU: Kako izgleda idealan IT diplomant?

4

U tradicionalnom prilogu predstavljamo najbolje obrazovne institucije i njihove studijske programe za IT i druga tehnološka zanimanja. Kroz razgovor s poznatim tvrtkama otkrivamo kako one vide idealne diplomante.

REPORTAŽA: IFA 2022 Berlin

6

Jedan od najvećih tehnoloških sajmova na svijetu i najveći u Europi, napokon se ove godine vratio u punom fizičkom obliku. Pogledajte što smo sve vidjeli u Berlinu, koji proizvodi i brandovi su na nas ostavili najveći dojam, te kakve trendove možemo očekivati u skoroj budućnosti.

HARDVER TEST: DJI Avata Pro–View Combo

12

Poletite u pravom FPV stilu za nove mogućnosti kadriranja videa i zabave, bilo u zatvorenom ili vani. Zato smo i stavili "vatru" za Avatu

MOTOROLA: PREDSTAVLJANJE NOVIH MOBITELA U MILANU

3

VIDI je sudjelovao u predstavljanju tri najnovija Motorola Edge mobitela koji donose ponešto za svakog kupca, a nas je najviše impresionirao senzor kamere od 200 MP.

TEHNOLOŠKI PREGLED: AMD AM5/ Ryzen 7000

7

Dugovječnu AM4 platformu AMD će ove jeseni zamijeniti posve novom AM5 hardverskom platformom koja donosi podršku za PCIe 5.0 i DDR 5 memoriju. Usporedo s time stiže i najnovija generacija Ryzen procesora.

HARDVER TEST: Samsung Galaxy Fold4

9

Isprobali smo najnoviji Samsungov preklopni uređaj sa savitljivim ekranom koji vam u jednom kućištu nudi u jednom duguljasti smartphone i mali tablet kada se otvori. U odnosu na prošlogodišnji model donosi sitna, ali vrlo bitna poboljšanja.

KONFERENCIJA: KULENDAYZ 2022

2

Održana je kultna slavonska IT konferencija. Svi smo otišli kući puni dobrih dojmova i novih znanja te poznatih "slavonskih slatkiša".

PC PLAY SPECIJAL: The Last Of Us - Part I

14

Recenzirali smo osvježenu legendarnu kultnu igru koja se vraća na novoj moćnoj Plejki. Saznajte kako danas na konzolama najnovije generacije funkcionira post-apokaliptična avantura o netipičnom paru koji traži lijek za prekid zombi pandemije.

0

Uz ove teme, reportaže i testove još možemo izdvojiti recenzije Samsung Galaxy Z Flip4 i iPhone 14 Pro Max telefona te Apple Watch Series 8 pametnog sata, a programerima će se dopasti tema o izradi dokumentacije.
Tu je i nova VIDI X radionica, uobičajene rubrike s vijestima iz svijeta, regije i znanosti, Makova svemirska kolumna i neizostavni VIDI Doktor.

Čitav sadržaj novog broja možete pronaći na ovoj poveznici a Uvodnik glavnog urednika ovdje.

VIDImo se!

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next