Biz Tech web portal powered by vidi logo2

RIT Croatia: Priprema za tržište rada uz hrvatsku i američku diplomu Istaknuto

RIT Croatia: Priprema za tržište rada uz hrvatsku i američku diplomu

Studiji na RIT Croatia usklađeni su s matičnim američkim sveučilištem prepoznatom u STEM svijetu. Velika većina diplomanata pronalazi zaposlenje u području studija ubrzo nakon diplome

RIT Croatia najstarija je privatna visokoškolska ustanova u Hrvatskoj i nudi prijediplomske studije Informacijskih tehnologija / Web and Mobile Computing BS na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu, te Dizajna novih medija / New Media Design BFA u Zagrebu. U sklopu cjeloživotnog obrazovanja je u ponudi i Master of Science studij Information Technology and Analytics na zagrebačkom kampusu. Studijski programi u Hrvatskoj usklađeni su s obrazovnim standardima i programima RIT-ja, matičnog sveučilišta u SAD-u.

T-shaped vještine i dvije diplome

Postoji više ključnih razloga zbog kojih studenti biraju RIT Croatia za razvoj STEM karijere. Radi se o jednom od najvećih privatnih sveučilišta u Americi i RIT je prepoznat po izvrsnosti studija te pripremi studenata za tržište rada. Svi studijski programi osmišljeni su kako bi pružili studentima univerzalne i specifične vještine koje su usklađene s potrebama poslodavaca, osobito u područjima gdje su tehnologija i inovacije u prvom planu. Uz visoku kvalitetu obrazovanja, američki sustav kombinira temeljne tehničke predmete s predmetima općeg obrazovanja, što ne samo da podržava multidisciplinarni pristup učenju, već i razvoj T-shaped vještina kroz sveobuhvatno obrazovanje.

27_MG_0056.jpg

Vrlo važna komponenta za razvoj karijera na dinamičnom tech tržištu je i stjecanje mekih vještina, što je također jedan od fokusa na hrvatskim kampusima. Ključna prednost studenata RIT Croatia je stjecanje dviju diploma, američke koju dodjeljuje RIT i hrvatske koju dodjeljuje RIT Croatia.

Važnost praktičnog rada

Jedan od oslonaca studiranja na STEM studijima na RIT Croatia je iskustveno učenje, a zaštitni znak tog usmjerenja je cooperative education program, koji studentima omogućuje da tijekom studija stječu stvarno radno iskustvo. Stručne prakse su obvezne i iznose do 800 sati tijekom studija te se izvode u Hrvatskoj i inozemstvu – primjerice, ove godine studenti su, između ostalog, odrađivali stručne prakse u SAD-u i Njemačkoj.

Visoka stopa zaposlenja i studiji koji prate trendove

RIT Croatia kontinuirano prati i integrira najnovije tehnološke trendove u svoje obrazovne programe. Kurikulumi se redovito ažuriraju u suradnji s matičnim sveučilištem i predstavnicima industrije. Mreža partnera obuhvaća 500 tvrtki iz različitih sektora, kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta. Studenti razvijaju projekte u suradnji s industrijom te sudjeluju u istraživačkim projektima s nastavnicima RIT Croatia.

MSK27193-.jpg

Velika prednost studiranja na RIT Croatia je visoka zapošljivost, često i za vrijeme trajanja studija. Istraživanje veleučilišta iz prosinca 2023. godine pokazalo je da je u tom trenutku 86% diplomanata generacije 2023. godine pronašlo zaposlenje ili nastavilo sa studijem. Povratne informacije pokazuju da su poslodavci izrazito zadovoljni diplomantima RIT Croatia. Ističu se njihova snalažljivost te kombinacija tehničkih znanja s mekim vještinama, što je danas izuzetno traženo na tržištu rada. Čest je slučaj da studenti nastave raditi u istim tvrtkama u kojima su sudjelovali na projektima, gradeći tako uspješne karijere temeljene na suradnji koja je započela na RIT Croatia.

Američko visoko obrazovanje

RIT Croatia je međunarodni kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology koje je visoko cijenjena obrazovna institucija iz STEM područja, s naglaskom na područjima računalne znanosti, dizajna igara i inženjerstva. RIT se ističe kvalitetom obrazovanja i fokusom na karijerno orijentirane programe, te ima šest kampusa (SAD, Europa i Azija).

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next