Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Toshiba namjerava prodati senzore za slike Sonyu za 165 milijuna dolara Istaknuto

Toshibino sjedište u Njemačkoj Toshibino sjedište u Njemačkoj

Japanska kompanija osnovana još 1875. planira prodati svoje senzore za slike Sonyu, kao plan restrukturiranja koji je izdan početkom ove godine. Prema industrijskim izvorima ova kupovina se procjenjuje na vrijednost od oko 165 milijuna američkih dolara.

To bi značilo da se Toshiba povlači iz poslovanja senzorima, koji se koriste u digitalnim kamerama i pametnim mobitelima i predstavlja njihov LSI sustav poslovanja poluvodičima. Uz to planiraju i prodati tvornicu senzora za kamere u Oiti, južnom Japanu.

Za sada nije bilo još nikakvih komentara od Sonya, što se tiče navodne kupnje koja će uskoro biti izvršena, navodi Reuters.
Izvor, koji je želio ostati anoniman, tvrdi da će kupovina uskoro biti finalizirana, pa se može očekivati u sljedećim tjednima i službena objava kupovine.

Iako Sony prevladava sa svojim senzorima na tržištu, koje koriste i puno jeftiniji konkurenti kao kineski Xiaomi ili indijski Micromax, ovom kupovinom bi mogao pojačati svoje proizvodne potencijale i kapacitete za senzore za slike te pojačati vodstvo na vrhu.

Toshiba pak ovim potezom pokušava restrukturirati kompaniju, koja je u rujnu ove godine imala najslabiji postotak prodaje u dvije i pol godine i gubitak od 102 milijuna američkih dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next