Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Google nastavlja s pozitivnom bilancom u trećem kvartalu zahvaljujući reklamiranju

Sundar Pichai, CEO Googlea Sundar Pichai, CEO Googlea

Iako je Google postao službeno Alphabet, kompanija ima još jedan kvartal za izvještaj o stanju, prije nego što krenu s novim imenom. Googleovo reklamno poslovanje poraslo je za 89,9 posto, za što su najviše zaslužni YouTube i mobilno oglašavanje.

Tome u prilog ide i nedavna najava YouTube Red servisa koji će imati pretplatu.

Google-ov CEO Sundar Pichai izjavio je kako su njihovi interni ciljevi fokusirani na mobilnu verziju, prikazujući i podatak da 50 posto pretraživanja na njihovoj tražilici dolazi od mobitela.

Što se tiče njihovog servisa Google Play, on broji preko milijardu korisnika (u kojeg su uključeni i Android, Chrome, YouTube, Maps i pretraživanje), što je veliki uspjeh, s obzirom na činjenicu da servis nije dostupan u Kini.

Ukupni prihod porastao je za 13 posto u odnosu na prošlu godinu, dolazeći do 18,7 milijardi američkih dolara, navodi službena stranica Googlea.

Najavljeno je kako će u sljedećem kvartalu Alphabet izdati financijsko izvješće za svaku diviziju, kako bi situacija bila što jednostavnija i transparentnija. Kao najvažnija buduća ulaganja spomenuli su važnost strojnog učenja.
"Investicije u strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji predstavljaju naš glavni prioritet" - izjavio je Pichai. Time ulaze u bitku s ostalim velikanima koji razvijaju ta dva sektora, kao što su IBM, Microsoft i Facebook.

Sam Microsoft je nedavno izdao svoje izvješće u kojem je pokazao pad prodaje ali i rast reklamiranja od 23 posto i cloud poslovanja od 8 posto.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next