Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Orqa preuzela švicarskog partnera Istaknuto

Vlatko Matijević, Anthony Cake, Srđan Kovačević i Ivan Jelušić Vlatko Matijević, Anthony Cake, Srđan Kovačević i Ivan Jelušić

Osječka tehnološka tvrtka Orqa preuzela je švicarsku tvrtku ImmersionIRC. Vrijednost transakcije nije objavljena.

Taj je potez prirodni nastavak dosadašnje suradnje, istaknuli su u Orqi. Izvršni direktor ImmersionIRC-a Anthony Cake postat će glavni direktori za tehnološke inovacije u Orqi. Orqa će nastaviti s razvojem svih postojećih IRC-ovih proizvoda, koje će potom prodavati kao dio svog portfelja.

Tvrtka vrijedna sto milijuna kuna

Orqa je od osnivanja 2018. godine postala jedna od vodećih tvrtki u dizajnu i proizvodnji video-naočala za pilote dronova te industriji bespilotnih letjelica. Okosnicu njenog poslovanja čine razvoj i prototipiranje uređaja iz područja tehnologija pogleda iz prvog lica (FPV), udaljene stvarnosti (RR), prijenosa video signala i radio-komunikacije te proizvodnja elektroničkih komponenata i uređaja.

Specijalizirali su se za video sustave niske latencije i video naočale sljedeće generacije za daljinsko upravljanje bespilotnim platformama i poboljšane sposobnosti vida. U veljači 2021. godine privukli su investiciju vrijednu 10 milijuna kuna, iza koje je stajala skupina investitora predvođen mađarskim fondom rizičnog kapitala Day One Capital. To je procjenjenu vrijednost tvrtke podliglo na 100 mil. kn.

ImmersionRC, sa sjedištem u Švicarskoj, u zadnjih se deset godina specijalizirao za naprednu elektroniku i jedan je od začetnika FPV tehnologija. Smatra ih se začetnicima FPV industrije, specijalizirane za napredna rješenja za dronove.

"Nakon više od dvije godine suradnje, primarno kao proizvodni partner za liniju proizvoda Ghost, spajanjem s Orqom postat ćemo najmoćnijom tvrtkom za inženjering i proizvode u FPV industriji", objasnio je Cake. "Spremni smo za buduće zajedničke inovativne uspjehe. Zahvaljujući portfelju ImmersionIRC-a Orqa će moći ponuditi jedan od najcjelovitijih portfelja tehnologija za dronove", rekao je Srđan Kovačević, izvršni direktor Orqe.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next