Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Stručnjaci iz ureda u Zagrebu i Varaždinu odsad rade pod novim nazivom IBM iX Hrvatska Istaknuto

Stručnjaci iz ureda u Zagrebu i Varaždinu odsad rade pod novim nazivom IBM iX Hrvatska

Digitalna agencija ecx.io, koja u Hrvatskoj tijekom posljednjih pet godina bilježi stopu rasta od čak 750%, a urede ima u Zagrebu i Varaždinu, nakon višegodišnjeg uspješnog poslovanja svoj rad nastavlja pod brendom IBM iX Hrvatska.

Ovu digitalnu agenciju IBM je preuzeo 2016. godine kako bi zadovoljio rastuću potrebu za digitalnom, kreativnom i dizajnerskom stručnošću. ecx.io (s uredima u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj) i IBM-ovi studiji od tada blisko surađuju i nude usluge savjetovanja, dizajna i tehnologije. Suradnja će ovom promjenom postati još intenzivnija.

"Ostvarili smo veliku stopu rasta u Hrvatskoj i nastavljamo taj trend. Službenim preimenovanjem naši će se zaposlenici sada predstavljati kao članovi obitelji IBM iX, jednog od najvećih svjetskih pružatelja usluga digitalnog iskustva. Što zasigurno ima veliki utjecaj i na motivaciju. Osim toga, na ovaj način stvoreni su uvjeti koji promiču osjećaj jedinstva, a naši partneri i klijenti imaju velike koristi od toga", kaže Mario Horvat, izvršni direktor IBM-a iX Hrvatska.

Tim koji raste

Nastavno na najnovije promjene i planove za budućnost, IBM iX Hrvatska želi zaposliti još visokoobrazovanih stručnjaka, te otvaranjem novog ureda dodatno širiti poslovanje u Hrvatskoj.

„Na temelju sjajne suradnje s vrhunskim sveučilištima u Hrvatskoj, uspjeli smo zaposliti mnoge mlade stručnjake i talentirane programere. Mnogi naši zaposlenici su s nama od samog početka i sada vode međunarodne timove profesionalaca. Neprestano smo u potrazi za novim talentima i još uvijek imamo mnogo slobodnih radnih mjesta. Nikada nismo prestali zapošljavati, rasti i uvoditi nove talente tijekom posljednjih sedam godina“, poručuje Mario Horvat, izvršni direktor IBM-a iX Hrvatska.

Nova vrsta agencije

Vodeći se motom "Innovate like a startup, scale like an enterprise", stručnjaci IBM iX-a kombiniraju kreativni duh i kulturu agencija s tehnološkom stručnosti i snažnim međunarodnim dosegom globalne korporacije IBM. Istodobno, imaju pristup svojoj velikoj mreži agencija i brojnih partnerstava s renomiranim pružateljima tehnoloških rješenja. IBM iX je konzultantska, digitalna agencija, dizajnerski studio i tehnološka tvrtka - sve u jednom.

"Postavljamo veliki naglasak na našu agencijsku kulturu i distribuirani način rada u multikulturalnoj sredini. Kada su naši sljedeći koraci u pitanju, oni će biti još snažniji, temeljeni na našem iskustvu i kvaliteti. Ono što svakako želim istaknuti je činjenica da će nam, kao i do sada, naši zaposlenici i njihov profesionalni razvoj i zadovoljstvo biti na prvom mjestu", ističe Moreno Grgurić, izvršni direktor za digitalne platforme u IBM-u iX Hrvatska.

Više snage pod jednim brendom

IBM iX partner je s brojnim svjetski poznatim klijentima - Allianz, Barmer, Berliner Verkehrsbetriebe, Bundeswehr, Daimler, Deutsche Rentenversicherung, Fressnapf, Grohe, Lufthansa, Migros, Porsche, Siemens, TAG Heuer i Wienerberger i mnogim drugim.

"Pod brendom IBM iX želimo još snažnije ujediniti naše snage, iskoristiti sinergiju i učiniti našu zajedničku moć jasnijom i dodatno vidljivijom na tržištu", kaže Markus Dietrich, izvršni direktor IBM iX Düsseldorf, Austrija i Hrvatska.

Nastavak uspješne priče

Kao dio IBM Consultinga, IBM-ovog odjela za savjetovanje i usluge, IBM iX jedan je od najvećih svjetskih pružatelja digitalnih iskustava. Koristeći okvire kao što su IBM Garage™ i Enterprise Design Thinking, stručnjaci zaposleni u IBM-u iX rade na održivim poslovnim modelima, digitalnim uslugama i iskustvima krajnjih korisnika. Osim toga, IBM iX održava vrhunska partnerstva s dobavljačima softvera kao što su Adobe, Salesforce i SAP CX.

Činjenica da je ova poslovna priča do sada bila više nego uspješna, ogleda se u snažnom rastu od akvizicije, za što su svakako zaslužne nove tehnologije, znanja i resursi koje im pruža IBM i iskusno vodstvo. Ali i zaposlenici kojima su na raspolaganju vrhunski IBM programi za osobni i profesionalni razvoj i ostali benefiti poput natprosječnih plaća, 30 dana godišnjeg odmora, hibridnog načina rada i mnogi drugi.

Za više informacija posjetite: www.ibmix.hr.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next