Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Sigfox u IoT povezao milijardu ljudi Istaknuto

Sigfox u IoT povezao milijardu ljudi

Na najvećoj svjetskoj konferenciji posvećenoj Internet of things objavljeno je kako je tvrtka Sigfox svojom mrežom povezala sedminu svjetskog stanovništva.

U Sigfox mrežu uključena je i hrvatska tvrtkom IoT Net Adria kao ekskluzivni operator u Hrvatskoj.

„Uzbudljivo je vidjeti kako Internet stvari, a posebno Sigfox, rastu i sazrijevaju iz godine u godinu. Nove funkcionalnosti koje dolaze otvaraju do sada nezamislive primjene tehnologije Interneta stvari i nove načine interakcije sa objektima oko nas“, kazao je osnivač i suvlasnik IoT Net Adrije Bruno Crnički.

„Od početka smo uvjereni da će globalna mreža namijenjena komunikaciji malih količina podataka promijeniti svijet. Sada kada smo uspjeli umrežiti milijardu ljudi, stvaramo prostor za IoT revoluciju“, rekao je Ludovic Le Moan, suosnivač Sigfoxa.

Sigfox Connect 2018

Inače, Sigfox pokriva područje na pet kontinenata, a ono nosi 90 posto svjetskog BDP-a. Rade na bežičnim mrežama kako bi povezali gadgete male potrošnje s na najjednostavniji i najekonomičniji način.

Najavili su i početak rada Atlas WiFi-a, geolokacijske usluge koja omogućava praćenje na otvorenom i zatvorenom prostoru uz visoku preciznost i nisku potrošnju energije. U Sigfoxu od te tehnologije vide korist u logistici i opskrbi. Uz to, najavljeno je korištenje i Micro prostupnih točki za Sigfox uređaje, a omogućit će povezivanje uređaja na lokacijama na kojima to nije bilo isplativo ili, jednostavno, moguće.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next