Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Netflix navodno priprema svoj prvi prijenos sportskog događaja uživo Istaknuto

Netflix navodno priprema svoj prvi prijenos sportskog događaja uživo

Prvi sportski događaj uživo koji će se emitirati na Netflixu mogao bi se dogoditi ove jeseni. Navodno će to biti prijenos golfa s poznatima, ali i to je početak.

Wall Street Journal izvještava da je tvrtka u pregovorima o stvaranju novog golf turnira u Las Vegasu koji bi uključivao neke od zvijezda drugih sportskih sadržaja na platformi poput Drive to Survive i Full Swing.

Razgovori su navodno u ranoj fazi, ali prilagođeni golf turnir s naglaskom na poznata imena ima savršen smisao kao Netflixov prvi korak u prijenosu sportskih događaja. Prijenos sportskih događaja uživo je izazovan, težak i skup, a ugovori za događaje s velikim imenima postaju sve brutalniji. (Navodno je Netflix pokušavao oteti pokrivanje Formule 1 od ESPN-a, ali nije uspio.) Postoji razlog zašto je prva emisija ESPN-a bila prijenos sporog softbola, a Yahoo je prenosio utakmicu NFL-a u Londonu u rane jutarnje sate kako bi isprobali nešto kompliciranije. Čak ni ta konzervativnija nastojanja ne prolaze uvijek dobro.

Sam ugled Netflixovog prijenosa uživo također nije baš besprijekoran. U travnju su održali prijenos posebne reunion epizode reality emisije Love is Blind uživo. Zbog spektakularnog neuspjeha te epizode, Netflix je u potpunosti izbacio tu „uživo“ komponentu iz emisije. Međutim, uspjeli su emitirati specijal komičara Chrisa Rocka bez ikakvih poteškoća.

Netflix je od 2022. godine zainteresiran za emitiranje uživo, a već godinama pokazuje interes za sportske sadržaje, ali je uvijek govorio da traži pravi trenutak da se uključi u igru. Do sada je tvrtka uložila velike napore u dokumentarce, s velikim uspjehom: mnogi ljudi pripisuju zaslužnost za popularnost Formule 1 u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i šire, upravo njihovoj emisiji Drive to Survive. Full Swing i Break Point također su bili hitovi za golf i tenis. Čak su i potpisali ugovor za izradu serije o NFL-u koja bi se trebala zvati Quarterback, a trebala bi biti objavljena ovog ljeta.

Jednokratni golf turnir mogao bi biti dobar test za Netflix da dokaže ligama i oglašivačima da se može nositi s kompleksnijim događajima. Također bi mogao biti znak strategije: tvrtka je pokazala da može koristiti dokumentarce i sadržaj iz pozadine kako bi zainteresirala ljude za sportove o kojima prethodno nisu znali ništa, pa će možda Netflixova sportska strategija biti više usmjerena na podvodni hokej nego na NHL hokej i više na hrvanje nožnim prstima nego na kečere i WWE. To bi Netflixu pružilo mnogo sadržaja za emitiranje i mnogo dobrog intelektualnog vlasništva za izradu emisija. Nemojte se iznenaditi ako Netflixova sportska mreža izgleda poput Drive to Survive, ali za svaki mogući sport koji možete zamisliti.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next