Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip ima novog financijskog direktora Istaknuto

Richard Kraska Richard Kraska

Infobip je imenovao Richarda Krasku na mjesto financijskog direktora.

Kraska je financijski stručnjak koji je prije dolaska u Infobip obnašao dužnosti financijskog direktora u nekoliko brzorastućih softverskih tvrtki, a u svom životopisu ima i pozicije u Western Digitalu te 16 godina rada u General Electricu.

U Infobipu će predvoditi financijski tim dok kompanija ulazi u novu fazu ambicioznog, profitabilnog rasta i učvršćuje poziciju vodeće cjelovite višekanalne komunikacijske platforme.

Iskustvo s brzim rastom i transformacijama

Kraska je u Infobip stigao iz tvrtke RealPage, nekretninske softverske platforme s liderskom pozicijom na američkom tržištu najma. U toj je tvrtki također obnašao dužnost financijskog direktora. Prije toga bio je financijski direktor IT tvrtke Rocket Software, u kojoj je predvodio značajne transformacije unutar odjela financija s ciljem pokretanja sveukupnog poslovnog rasta.

Tijekom dugogodišnje profesionalne karijere u, između ostaloga, medijima, financijskoj industriji, industriji nafte i plina, i zdravstvu, stekao je različita, opsežna poslovna znanja.

Infobip je u zadnje vrijeme preuzeo više tvrtki, među kojima su OpenMarket (rješenja za razmjenu poruka) i Peerless Network (pružatelj VoIP usluga u Sjedinjenim Državama).

Analitička kuća Juniper Research proglasila je Infobip vodećim pružateljem CPaaS usluga u izboru 19 tvrtki, istaknuvši kako Infobip nadilazi sve svoje konkurente po pitanju kapaciteta i sposobnosti.

"U sljedeće će se četiri godine tržište CPaaS usluga udvostručiti. Infobip koristi taj rast i jača svoju poziciju vodećeg pružatelja CPaaS usluga na tržištu.

Richard je izvanredan financijski stručnjak i lider, koji ne samo da razumije naše poslovanje i tržište, već posjeduje golemo iskustvo u obnašanju financijskih funkcija u brzorastućim i inovativnim softverskim tvrtkama.

Uvjereni smo kako ćemo zajedno s Richardom nastaviti s našom misijom postizanja ambicioznog, profitabilnog rasta", rekao je suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Richardov prethodnik na mjestu financijskog direktora Mario Baburić nastavlja svoju karijeru izvan Infobipa, u kojem je gotovo četiri godine bio dio rukovodećeg tima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next