Biz Tech web portal powered by vidi logo2

OTP banka dobila je prve EFTPOS terminale s Androidom Istaknuto

Damir Lesničar (lijevo) i Petar Markač Damir Lesničar (lijevo) i Petar Markač

Grupa ETRANET Grupa isporučila je banci OTP prve količine pametnih Android EFTPOS terminala.

Time je OTP banka postala prva hrvatska banka koja u svoje poslovanje uvodi EFTPOS platne terminale pokretane tim operativnim sustavom. Uz korištenje raznih ugovorenih usluga banke, to će također olakšati integraciju poslovnih aplikacija na jednom uređaju.

Trebali bi biti otporni na pad s visine do 1,5 metra, kao i na ulazak prašine i zapljuskivanje vodom (IP54). Također imaju i certifikat ATEX, zbog čega ih je moguće koristiti u okruženjima gdje postoji mogućnost eksplozije ili zapaljenja plinova, kao što su benzinske postaje, te u kemijskoj i petrokemijskoj industriji općenito.

Moguće korištenje u raznovrsne svrhe

Imaju veliki zaslon osjetljiv na dodir, nude mogućnost ispisa i mogućnost bežičnog povezivanja (LTE/WiFi/Bluetooth). Dodavanjem baze mogu biti pretvoreni u fiksni uređaj sa žičnim mrežnim povezivanjem, što banci olakšava zadovoljavanje potreba klijenata koji traže fleksibilnost korištenja u jednom uređaju.

Trenutno ih pogoni Android 8, s planiranom nadogradnjom na Android 11.

Kako je rekao Damir Lesničar, direktor ETRANET Grupe, riječ je o robusnim prijenosnim uređajima koje je moguće koristiti u razne svrhe.

Primjerice, kurirske službe mogu koristiti osnovnu funkcionalnost uređaja kao platnog terminala za naplatu isporuke pouzećem na terenu, dok istovremeno vozači u aplikaciji kurirske službe upravljaju rutama, preusmjeravaju pošiljke, potvrđuju isporuku skeniranjem barkoda s paketa i slično.

Uz to, mogu na benzinskim postajama mogu biti postavljeni na pojedinačnim crpkama, gdje uz kartičnu naplatu prodanih naftnih derivata bez ulaska u prostor trgovine kupac na terminalima može kupiti i bonove za mobitele, platiti račune pomoću 2D barkoda i obaviti druge radnje za koju maloprodajni servis ima već postojeće Android aplikacije.

Prema Lesničarovim riječima, ETRANET bi trebao do kraja ove godine isporučiti tri do četiri tisuće ovih uređaja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next