Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hakeri ukrali osobne podatke korisnika Vodafonea

Vodafone Vodafone

Globalna telekomunikacijska kompanija Vodafone je objavila da su hakeri upali u račune njihovih 1827 korisnika. Tako su si omogućili "potencijalan pristup" imenima, brojevima mobitela, bankovnim kodovima te četiri posljednje znamenke s bankovnih računa žrtava. Glasnogovorništvo mobilnog giganta negira bilo kakvu odgovornost s njihove strane, te tvrde da su Vodafoneovi sigurnosni sustavi ostali netaknuti: "Incident su izazvali kriminalci korištenjem e-mail adresa i lozniki iz nepoznatog izvora izvan Vodafonea. Vodafoneov sustav nije ugrožen ni probijen na bilo koji način," stoji u službenom priopćenju, prenosi The Guardian. 

Napadači su krenuli na račune žrtava prošli tjedan tijekom srijede i četvrtka, a Vodafone je odmah po saznanju pokrenuo istragu i obavijestio sva nadležna tijela. Nakon provedenog dijela istrage, iz Vodafonea su rekli da je tek "šačica" od napadnutih 1827 korisnika osjetila stvarne posljedice neovlaštenog korištenja njihovih osobnih podataka. Također, ubrzo nakon otkrivanja napada su blokirani svi računi žrtava, a iz kompanije su ih ubrzo kontaktirali kako bi što brže riješili problem.

Navodno niti jedna virtualno napadnuta osoba nije materijalno oštećena jer se informacije koje su kriminalci dobili "ne mogu koristiti za pristup bankovnim računima žrtava," tvrde iz Vodafonea.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next