Biz Tech web portal powered by vidi logo2

A1 Hrvatska ima novog šefa za poslovne korisnike Istaknuto

Daniel Šimić Daniel Šimić

Daniel Šimić zamijenit će Ivana Gabrića, koji je u A1 proveo zadnje četiri godine. Šimić je konzultant s iskustvom u digitalnoj transformaciji s fokusom na umjetnu inteligenciju i računalstvo u oblaku.

Nakon četiri godine provedene u A1 Hrvatska na poziciji glavnog direktora za poslovne korisnike, Ivan Gabrić odlučio je karijeru nastaviti izvan te tvrtke i krenuti u nove poslovne izazove. Prije A1 Hrvatska bio je dugogodišnji glavni izvršni direktor tvrtke Combis, između ostalog.

Stručnjak za transformaciju

Na njegovom je mjestu od 1. travnja Daniel Šimić, koji je prije toga vodio poslovanje IBM Consultinga u Hrvatskoj te bio zadužen za razvoj regionalnog poslovanja u telekomunikacijskoj industriji kao član IBM Consulting CEE Leadership tima.

Iza Gabrića ostaje transformacija portfelja fiksnih usluga za poslovne korisnike, kao i jedinstveni, fleksibilni mobilni portfelj za velike poslovne korisnike te čitav niz ICT i pametnih proizvoda i usluga, priopćili su iz A1 Hrvatska. Sa svojim je timom uspostavio poslovne modele za novi podatkovni centar s certifikatom Tier III i portfelj sigurnosnih usluga. Unaprijedio je poslovnu prodaju i pomogao dovesti nove poslovne klijente.

Šimić je u 20 godina internacionalnoga iskustva u konzalting i ICT industriji strukturirao i vodio kompleksne transformacijske projekte u telekomunikacijskoj industriji i javnom sektoru u Hrvatskoj i na području srednje i istočne Europe.

Karijerni put započeo je 1999. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, potom nastavio u tvrtci Ericsson Nikola Tesla, nakon čega je počeo raditi kao konzultant u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji. Bavio se digitalnim transformacijama, optimizacijom poslovnih procesa, razvojem ICT rješenja i inovacijom poslovnih modela modernim tehnologijama s fokusom na umjetnu inteligenciju i rješenja u računalnom oblaku.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next