Biz Tech web portal powered by vidi logo2

AWS nije, čini se, kriv za nedostupnost Slacka Istaknuto

AWS nije, čini se, kriv za nedostupnost Slacka

Slack, Peloton, Github i druge tvrtke bile su dulje vrijeme nedostupne tijekom utorka, 22. veljače, zbog još nepoznatog razloga.

Down Detector, web odredište koje prati ispade iz sustava online, počelo je bilježiti probleme u radu Slacka u utorak od oko tri poslije podne po srednjeeuropskom vremenu.

U slučaju Slacka to je značilo kako su bile nedostupne brojne ključne značajke poput razmjene poruka, objava, poziva i obavijesti. Brojni korisnici nisu se mogli ni ulogirati.

Problemi koji su potrajali nekoliko sati poremetili su dnevnu radnu rutinu brojnim tvrtkama koje se oslanjaju na Slack u svakodnevnom poslovanju.

U Slacku su pronašli način kako vratiti aplikaciju u pogon, ali pojedini korisnici morali su ju osvježiti kako bi ju mogli ponovno koristiti. Istraga o mogućim uzrocima još je u tijeku, piše CNBC.

AWS: Nismo mi!

Down Detector u pravilu ukazuje na probleme samo ako broj prijava u danom trenutku postane značajno veći nego što je to uobičajeno za to doba dana.

Na tom su web odredištu bili zabilježili i probleme u radu s Amazon Web Services (AWS). No, u toj tvrtci su njihove podatke proglasili netočnima, ustvrdivši kako ozbiljnijih poteškoća kod njih nije bilo.

AWS je krajem prošle godine u više navrata tijekom razmjerno kratkog razdoblja imao raspade sustava zbog kojeg su problema imali u Slacku, ali i u trgovini Epic Games, Netflixu, Coinbaseu i Disney+, između ostalih.

Zasad nema naznaka kako bi problemi s kojima su se sada susreli u Slacku i drugim tvrtkama mogli biti povezani s AWS-om.

Nedostupnost ključnih funkcionalnosti tvrtke može skupo koštati. Prije no što ih je Salesforce 2021. godine kupio za 27,7 milijardi američkih dolara Slack je izgubio 8,2 milijuna USD prihoda u 2019. godini upravo zbog naknada korisnicima radi toga što njihove usluge nisu bile dostupne.

Za očekivati je kako je situacija usporediva i u drugim tvrtkama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next