Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Otkazi u Virgin Hyperloopu nakon odustajanja od prijevoza putnika Istaknuto

Otkazi u Virgin Hyperloopu nakon odustajanja od prijevoza putnika

Virgin Hyperloop otpustio je blizu pola zaposlenih nakon što su u toj tvrtci odustali od prijevoza putnika i fokusirali se na transport tereta.

Otkaze putem video veze je dobilo ukupno 111 zaposlenika. Nije bilo očekivano kako će poprimiti tolike razmjere.

U Virgin Hyperloopu razvijaju sustave prijevoza koji koriste kapsule koje se kreću vakumiziranim cijevima brzinom od oko tisuću kilometara na sat.

Ta je tvrtka pokrenuta 2014. godine kao Hyperloop Technologies, nadahnuta idejom glavnog izvršnog direktora Tesle Elona Muska. Ime su promijenili kad se upravnom odboru priključio britanski serijski poduzetnik Richard Branson.

Ispriječili se problemi s opskrbom i koronavirus

Za razvoj svog sustava uspjeli prikupiti oko 450 milijuna američkih dolara. Dosad su jedina tvrtka te vrste koja je uspješno obavila prijevoz putnika korištenjem tehnologije hyperloop.

Do sužavanja fokusa na prijevoz tereta došlo je, kako su naveli, zbog globalnih problema s opskrbnim lancima i promjenama do kojih je došlo zbog pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19. Za prijevozom tereta, dodali su, postoji prilično zanimanje.

DP World, logistička tvrtka u vlasništvu gradskih vlasti u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), drži većinski vlasnički udio u Virgin Hyperloopu. S njima rade na razvoju sustava za prijevoz tereta od 2020. godine.

Moral u tvrtci pao je kad je njen suosnivač i šef tehnike Josh Giegel otišao tijekom protekle godine. Njegov su primjer slijedili brojni drugi direktori. Odustajanje od prijevoza putnika vjerojatno neće poboljšati situaciju u tom smislu.

Također, u Virgin Hyperloopu navodno također razmatraju mogućnost spajanja sa SPAC-om, piše Insider.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next