Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitterov računalni kod procurio na Github Istaknuto

Twitterov računalni kod procurio na Github

Dijelovi Twitterovog izvornog računalnog koda možda su objavljeni online.

Sporni računalni kod objavljen je na Githubu, servisu u Microsoftovom vlasništvu na kojem razvojni programeri dijele računalni kod.

U međuvremenu je uklonjen na Twitterov zahtjev, u skladu s američkim zakonom Digital Millennium Copyright Act (DCMA) zbog neovlaštenog korištenja intelektualnog vlasništva. Zasad nije jasno koliko je dugo vrijedan softver bio dostupan developerskoj zajednici.

Uz to su iz Twittera od Githuba sudskim putem zatražili podatke o osobi na čijem je korisničkom računu računalni kod objavljen, pod korisničkim imenom FreeSpeechEnthusiast.

Twitter ostaje bez novca do ljeta?

Musk je sredinom ožujka objavio kako će Twitter otvoriti pristup dijelu svog izvornog koda zaduženog za preporučivanje tvitova. Tom je prilikom također napisao kako će "ljudi otkrivati brojne šašave stvari".

Nije to bilo jedina Twitterova povjerljiva informacija koja je procurila u javnost.

Naime, objavljen je interni memorandum u kojem Elon Musk navodi kako ta tvrtka danas vrijedi nekih dvadesetak milijardi američkih dolara manje od cijene po kojoj ju je preuzeo.

Nova procjena vrijednosti izračunata je temeljem ponude dionica s odgodom mogućnosti prodaje, kakve obično mogu kupiti zaposlenici ili ih dobivaju kao nagradu za dobar rad.

Također je navedeno kako bi Twitter mogao postati nelikvidan za četiri mjeseca. Ipak, Musk je uvjeren kako vrijednost te platforme može podići za više od deset puta, na više od 250 mlrd. USD, piše BBC.

Od listopada 2022. godine Twitter je otpustio na tisuće zaposlenih, a nekoliko velikih oglašivača odlučilo je ili obustaviti kampanje, ili ih zamrznuti dok ne vide u kojem će smjeru tvrtka krenuti pod Muskovim vodstvom.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next