Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Najveća akvizicija u povijesti tehnologije Istaknuto

Ilustracija Ilustracija

Na tržištu IT kompanija su se pojavile glasine da Dell planira kupiti tvrtku EMC, specijaliziranu za IT sigurnost, cloud i spremanje podataka. EMC, koji među desecima svojih podružnica diljem svijeta, ima i ured u Hrvatskoj, i Dell, do završetka ovog članka nisu komentirali ovu glasinu. Ekskluzivu je objavila američka televizijska kuća CNBC na svojem twitter profilu, uz informacije će Dell kupiti EMC za 24 dolara po dionici, što znači da bi ih EMC u konačnici mogao koštati oko 40 milijardi dolara.

Cloud kompanija bi mogla vrijediti i 12 milijardi više, odnosno 52 milijarde američkih dolara, obzirom da im je dionica u trenutku pisanja ovog članka vrijedila 27.18 američkih dolara, što znači da joj je u posljednja dva dana vrijednost porasla za 4,70%.

Službena objava kupnje i moguće akvizicije bi trebala stići kroz tjedan dana, sudeći po Bloombergu i Wall Street Journalu. Ipak, to ne znači da će se ona sigurno dogoditi, pa bi bilo najbolje pričekati službeni komentar ili potvrdu tvrtki o kojima se radi. 

NADOPUNA: U ponedjeljak, 12. listopada, Dell je službeno potvrdio kupnju EMC-a za 67 milijardi američkih dolara, čime se smjestio na vrh kao najveća akvizicija u povijesti tehnologije

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next