Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Prodaja web kamera narasla za 179 posto i na nekim tržištima su nestašice Istaknuto

Prodaja web kamera narasla za 179 posto i na nekim tržištima su nestašice

U trenucima dok se čitav naš život vrti oko online komunikacije, telekonferencija, telemedicine, učenja i rada od kuće, web kamera je postala jedan od važnih dodataka računalima. 

Za razliku od laptopa na koje je kamera već ugrađena, za desktop računala se mora posebno nabaviti, no to je prema analitičarima tvrtke NPD Group sve teže.

Prema njihovom izvještaju, prodaja web kamera je u razdoblju od prva tri tjedna ožujka ove godine porasla za čak 179 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najpopularniji modeli su u mnogim online dućanima rasprodani, pa kupnja nije tako jednostavna, posebice ako ne želite kupiti nešto najniže kvalitete.

Osim web kamera veliki rast ostvaruje i prodaja računalnih monitora koji se prodaju dvostruko više nego prošle godine. Laptopi, miševi i tipkovnice se prodaju za 10% više u odnosu na godinu dana prije.
Prema izvještajima iz raznih drugih izvora prodaja pametnih telefona je pala, a NPD je također otkrio i pad prodaje dodataka za telefone od 14%, u što se ubrajaju zaštitna kućišta, maskice, podatkovni i energetski kabeli.

Nestašica web kamera je izazvala i porast cijena kod nekih trgovaca "trećih strana", pa je preporuka da ih kupujete kod ovlaštenih distributera a ne u velikim online trgovinama poput Amazona, gdje biste za istu kameru mogli platiti i trostruko veću cijenu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next