Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Isporuke prijenosnih PC računala u rastu Istaknuto

Isporuke prijenosnih PC računala u rastu

Prema izvještajima koje donose Gartner i IDC, isporuke prijenosnih PC računala u drugom kvartalu ove godine zabilježile su rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pri čemu su se najviše prodavali laptopi HP-a, Lenova, Della, Applea i Acera.

Analitičari kažu da je povećana potražnja računala izazvana ostajanjem kod kuće zbog pandemije koronavirusa, a korisnici su se nakon zatvaranja retail dućana okrenuli online kupnji koja nikada nije stala. Čak ni problemi s isporukama dijelova od strane dobavljača nisu uspjeli smanjiti isporuke jer su retaileri i vendori očito imali dosta velike zalihe na skladištima, koje su mogle pokriti usporenje isporuka novih računala iz tvornica koje su privremeno prestale s radom.

IDC PC isporuke Q2 2020
Prema Gartneru isporuke PC računala u drugom kvartalu ove godine su došle na 64,8 milijuna jedinica, dok IDC-ov izvještaj govori o 72,3 milijuna jedinica, što je za 11,2 posto više u odnosu na istu razdoblje 2019. godine.

Analitičar Gartnera Mikako Kitagawa kaže kako se ne očekuje da će se ovakvo povećanje potražnje prijenosnih PC računala nastaviti iza ove godine, jer je do rasta došlo najvećim dijelom zbog tvrtki koje su svojim zaposlenicima morale osigurati računala za rad od kuće.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next