Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nvidia za pad prodaje krivi - kriptovalute Istaknuto

Nvidia za pad prodaje krivi - kriptovalute

Treći kvartal pokazao je loše rezultate prodaje zbog gomilanja čipova kod distributera i prodavača, ali i smanjen interes za kriptovalute, kažu iz Nvidije.

Glavni krivac je stišavanje booma rudarenja kriptovaluta, a predsjednik Jensen Huang kazao je kako je „kriptomamurluk“ trajao dulje od očekivanog. „Mislili smo kako smo bili bolji pri zadržavanju dinamičnosti u jeku rudarenja kriptovaluta“, dodao je Huang.

„Cijena Nvidijinih grafičkih kartica rasla je sa zaluđenosti kriptovalutama što je odagnalo kupce. Kako se zaluđenost stišavala očekivali smo povećanje prodaje“, objasnio je.

Kao rezultat Nvidia je prestala s otpremanjem čipova srednjeg cjenovnog ranga, a počelo je gomilanje istih po skladištima. Rezervacije za zalihe u trećem tromjesečju porasle su pet puta na 70 milijuna dolara, a ista rezervacija se više nego utrostručila za prvih devet mjeseci (na 124 milijuna dolara).

U intervjuu za Reuters Huang je naglasio kako gomilanje proizvoda nije bio toliko veliki faktor u cjelokupnoj situaciji, a za pad prodaje krivi isključivo pad interesa za rudarenje kriptovaluta.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next