Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell i EMC spajaju se u jednu tvrtku – Dell Technologies Istaknuto

Dell i EMC spajaju se u jednu tvrtku – Dell Technologies

Dell Inc. i EMC Corp. najavili su da u srijedu 7. rujna planiraju dovršiti transakciju koja će rezultirati spajanjem dviju tvrtki u jednu. Nova objedinjena tvrtka zvat će se Dell Technologies i počet će poslovati neposredno po dovršetku transakcije. Objava slijedi regulatorno odobrenje transakcije od strane kineskog Ministarstva trgovine (MOFCOM), koje je izdalo odobrenje za predloženo spajanje dviju tvrtki.

Odobrenje kineskog Ministarstva bio je konačni regulatorni uvjet za zatvaranje transakcije. Dioničari EMC-a odobrili su transakciju 19. srpnja, s oko 98% glasova u korist spajanja tvrtke s Dellom.

Ovo je povijesni trenutak i za Dell i za EMC. Udruženi, bit ćemo izuzetno dobro pozicionirani za rast u najvažnijim strateškim područjima IT-a nove generacije, uključujući digitalnu transformaciju, softverski definirane podatkovne centre, konvergirane infrastrukture, hibridni cloud, mobilnu tehnologiju i sigurnost", rekao je Michael Dell, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Dell Technologies.

"Ponosan sam na sve što smo izgradili u EMC-u – od skromnih početaka kao Bostonski startup do globalne tehnološke tvrtke na svjetskoj razini s čvrstom predanošću našim klijentima", rekao je Joe Tucci, predsjednik i direktor EMC-a. "Kombinacija Della i EMC-a predstavlja novu snagu u industriji, koja će pružati esenjcijalnu tehnologiju za novo doba IT-a."

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next