Biz Tech web portal powered by vidi logo2

WhatsApp i službeno besplatan: Stiže verzija za poslovne korisnike

Ilustracija, izvor: Pixabay Ilustracija, izvor: Pixabay

Jedan od najpopularnijih servisa za chatanje WhatsApp, na svojem je blogu objavio da postaje u potpunosti besplatan, odnosno da se za njegovo korištenje više neće naplaćivati godišnja naknada od 1 dolara. Iako ne znamo nikoga tko je plaćao korištenje WhatsAppa do sada, pogotovo na Androidu, niti nam je poznat niti jedan slučaj da je nekome onemogućeno korištenje nakon isteka "prve besplatne godine". U najgorem slučaju ste mogli izbrisati aplikaciju s telefona i potom ju ponovno instalirati na isti broj telefona. Problem se javljao kada ovo rješenje nije funkcionirali na svim platformama.

Uglavnom, vjerujemo da su mnogi plaćali isključivo zato što su željeli dati svoj doprinos WhatsAppu i njihovom poštenju, jer nikada nije uveo reklame u svoj chat servis.

Kada je Facebook preuzeo WhatsApp za 19 milijardi dolara, javila se bojazan da će ga zaista početi naplaćivati ili masivno bombardirati oglasima, no to se nije dogodilo. Sudeći prema postu na njihovoj blog stranici, neće ni ubuduće, jer WhatApp navodi da nikakvih oglasa "treće strane" neće biti. Odluku su objasnili činjenicom da servis nisu mogle koristiti osobe bez kreditne kartice, pa tako nisu mogli ni platiti za njihovu uslugu. Kada se u potpunosti ukine plaćanje, brojka od gotovo milijardu korisnika WhatsAppa bi se mogla još povećati. 

WhatsApp je naveo kako se trenutno bavi razvojem i testiranjem sustava i alata koji će omogućiti sigurnu komunikaciju s organizacijama i tvrtkama poput banaka i uslužnih djelatnosti, što će vjerojatno prigrliti mnogi poslovni korisnici. 

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next