Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Verizon će opremiti Audijevu testnu stazu s 5G mrežom za testiranje pametnih vozila Istaknuto

Verizon će opremiti Audijevu testnu stazu s 5G mrežom za testiranje pametnih vozila

Verizon surađuje s Volkswagenovim brendom Audi AG kako bi opremio privatnu testnu stazu njemačkog proizvođača automobila u Neustadtu u Njemačkoj 5G mrežom i pomogao u testiranju tehnologije pametnih vozila, izjavila je telekomunikacijska grupa u četvrtak.

Projekt ima za cilj simulirati komunikacijske i vozačke scenarije iz različitih tržišta te testirati tehnologiju, uključujući autonomnu mobilnost, komunikaciju vozila s oblakom i sustave C-V2X koji omogućavaju vozilima povezivanje s okolnim objektima poput drugih vozila ili digitalnih semafora.

Staza će biti opremljena replikama nekih od Verizonovih 5G mreža koristeći opremu od tvrtke Nokia, računalni softver od Amazon Web Services te alate za prijenos videozapisa u stvarnom vremenu i prijenos podataka od Smart Mobile Labs, navodi Verizon u priopćenju.

Proizvođači automobila diljem svijeta surađuju s telekomunikacijskim i tehnološkim tvrtkama kako bi unaprijedili softver i podatke u svojim vozilima, u svrhu komunikacije, zabave i sigurnosti.

"Vozilo budućnosti bit će opremljeno tehnologijom koja mora raditi pod različitim uvjetima mreže", izjavio je TJ Fox, viši potpredsjednik za industrijski internet stvari i automobilsku industriju u Verizon Businessu.

Sigurnosne aplikacije također će biti testirane, rekao je Fox za Reuters.

On je dodao da će testovi i povećana dostupnost podataka te infrastrukture komunikacije na cestama omogućiti proizvođačima da unesu dobivene informacije u svoja vozila, poboljšavajući njihovu sigurnost.

Projekt će smanjiti vrijeme i troškove testiranja, pružajući Audiju konkurentsku prednost, izjavio je Petr Kozak, voditelj razvoja za infotainment, povezivost, upravljanje podacima i umjetnu inteligenciju u proizvođaču automobila.

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next