Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Sprint tužio AT&T zbog nametenja 5G loga Istaknuto

Sprint tužio AT&T zbog nametenja 5G loga

Oglašavanje teleoperatera diljem svijeta u velikom broju slučajeva ispada obmanjujuće i netransparentno, a AT&T je posljednjih mjeseci zasjeo na tron obmana svojim umetanjem 5G loga na uređaje. AT&T to pravda kao legitimni „early entry“ u svijet 5G-a.

Početkom ovog tjedna korisnicima AT&T-evih iPhonea počela se prikazivati 5G ikona. Sudeći prema pisanju Engadgeta Sprint je odlučio tužiti AT&T te traže zabranu njihovog korištenja "5GE" oznaka na uređajima i u oglašavanju. Dodaju i kako takvom vrstom obmana AT&T šteti reputaciji 5G tehnologije.

Sprint je proveo i anketu koja je pokazala kako 54 posto ispitanika vjeruje da AT&T-eva „5GE“ oznaka znači tehnologiju ekvivalentnu 5G-u ili čak bolju od 5G-a. Uz to, 43 posto ispitanika vjeruje da ukoliko danas kupe AT&T-ev uređaj imat će pristup 5G mreži.

Početkom siječnja vidjeli smo Verizonov pomalo ciničan odgovor na AT&T-evu promjenu loga, dok je T-Mobile podigao ljestvicu ironije nešto više videom u kojem naljepnicom „upgradeaju“ uređaj iz 4G u 9G uređaj.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next