Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nexi Croatia i PBZ Card postaju strateški partneri u poslovima prihvaćanja platnih kartica Istaknuto

Nexi Croatia i PBZ Card postaju strateški partneri u poslovima prihvaćanja platnih kartica

PBZ Card d.o.o. i Nexi Croatia d.o.o. objavili su novo strateško partnerstvo u segmentu prihvaćanja kartičnih platnih transakcija na prodajnim mjestima, koje započinje 1. ožujka ove godine.

Zajednički pristup društva Nexi Croatia, člana Nexi Grupe - vodeće europske PayTech kompanije i PBZ Carda, vodeće kartične kuće u Hrvatskoj, dio Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi, prodajnim mjestima će donijeti jednostavna, brza i pouzdana platna rješenja koja već koristi više od dva milijuna trgovaca diljem Europe.

„PBZ Card je jedan od začetnika kartičarstva na našem tržištu. Tijekom više od pedeset godina izgradili smo najjaču prodajnu mrežu te stekli status najvećeg pružatelja usluge prihvaćanja kartica na hrvatskom tržištu. Sve to nezamislivo je bez dobrog poznavanja našeg tržišta, kontinuiranog uvođenja inovativnih rješenja i pogodnosti za prodajna mjesta, snažne podrške njihovom svakodnevnom poslovanju ali, ponajviše, njegovanja dugogodišnjih partnerskih odnosa, zasnovanih na obostranom povjerenju. U novom modelu PBZ Card će zadržati aktivnu ulogu te ćemo i ubuduće biti prvi kontakt za naša prodajna mjesta, a raznim prodajnim i marketinškim aktivnostima dat ćemo dodatni zamah njihovim prodajnim ostvarenjima. Dodatno, suradnja s vodećom europskom PayTech kompanijom, kao što je Nexi, prodajnim mjestima će donijeti napredna platna rješenja koja će još više unaprijediti njihovo poslovanje“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Foto4

„Veliko mi je zadovoljstvo objaviti naše strateško partnerstvo s PBZ Cardom. Nexi Croatia je pružatelj platnih rješenja koji dnevno u prosjeku procesira 1,5 milijuna platnih transakcija. S ovim partnerstvom postajemo i prihvatitelj platnih kartica. Zahvaljujući veličini, ekspertizi i prisutnosti Nexi Grupe na brojnim europskim tržištima, u mogućnosti smo prodajnim mjestima ponuditi jednostavna, brza i sigurna platna rješenja, koja će unaprijediti njihove prodajne aktivnosti te općenito doprinijeti atraktivnosti ponude prihvaćanja platnih transakcija na hrvatskom tržištu. Stoga, imajući u vidu snage PBZ Carda i Nexija, sada ujedinjene u zajedničkom nastupu prema prodajnim mjestima, veselimo se našoj budućoj suradnji i dobrobitima koje će ona donijeti”, istaknula je Irina Bručić, direktorica društva Nexi Croatia.

U novom modelu prihvaćanja kartica PBZ Card ostaje zadužen za sklapanje ugovora o prihvaćanju kartica i održavanje poslovnog odnosa s trgovcima. PBZ Card će to obavljati kao pružatelj usluga prihvaćanja platnih transakcija u ime i za račun društva Nexi Croatia.

Nexi Croatia, kao novi pružatelj platne usluge prihvaćanja kartica, bit će usredotočen na razvoj proizvoda i funkcionalnosti prihvatne mreže, uređaja i kanala te pružanje operativne podrške prihvaćanju kartica.

Novi poslovni model bit će proveden uz osiguranje kontinuiteta u pružanju usluga prihvaćanja kartica na prodajnim mjestima ugovornih partnera/trgovaca, bez potrebe za dodatnim tehnološkim prilagodbama. Društvo Nexi Croatia ishodilo je sva potrebna ovlaštenja platnih shema i nadležnih tijela za obavljanje poslova prihvaćanja kartica.

Na predstavljanju navedenog novog modela poslovanja sudjelovali su Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda, Irina Bručić, direktorica Nexi Croatije, te Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda. Tom prigodom održan je i panel na kojem su ugledni hrvatski i europski stručnjaci iz područja financija i kartičnog poslovanja te e-trgovine: Rozana Grgorinić, direktorica rješenja za trgovce Nexi Croatije, Eugenio Tornaghi, regionalni direktor Nexi Grupe za srednju, južnu i istočnu Europu, Giulio de Taddeo, direktor korporativnih klijenata Nexi Italije, Vedrana Pribičević, ekonomska analitičarka ZŠEM-a, Vedrana Jelušić Kašić, članica Uprave PBZ-a, Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a, i Ivan Ivičić, zamjenik predsjednika Uprave PBZ Carda govorili o budućnosti plaćanja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next