Biz Tech web portal powered by vidi logo2

PBZ Card ima novu aplikaciju za plaćanje Androidom Istaknuto

PBZ Card ima novu aplikaciju za plaćanje Androidom

Nakon nedavno objavljenog strateškog partnerstva u poslovima prihvaćanja platnih kartica Nexi Croatia i PBZ Card tržištu su predstavile novu aplikaciju PBZ Card SoftPOS koja omogućuje plaćanje karticama putem pametnog telefona ili tablet računala s operativnim sustavom Android.

Aplikacija je prvenstveno namijenjena manjim trgovcima, bez obzira koliko dugo posluju te jesu li klijenti PBZ grupe.

Uz aplikaciju PBZ Card SoftPOS dovoljno je da kupac svoju platnu karticu, mobilni telefon ili sat prisloni na mobilni uređaj kako bi bilo obavljeno plaćanje karticama Visa, Mastercard i Maestro, kao i putem novčanika Google Pay i Apple Pay.

Primarno za male trgovce i obrtnike

"Aplikacija je prvenstveno namijenjena manjim trgovcima ili obrtnicima koji su ili zbog malog broja transakcija ili zbog specifičnosti svoga posla, primjerice mobilnosti, ranije primali isključivo gotovinu, a ovom aplikacijom dobit će mogućnost bezgotovinskih plaćanja uz najveću moguću sigurnost i jednostavnost.

Aplikaciju može koristiti širok raspon različitih trgovaca, od onih koji se bave prodajom roba ili usluga i vezani su uz određeni fizički prostor do onih mobilnih, kao što su dostavne službe, razne servisne usluge, agenti terenske prodaje i slično, a koji će isti mobilni uređaj na kojem danas komuniciraju sada moći iskoristiti i za jednostavno plaćanje", rekao je Ivan Ivičić, zamjenik predsjednika uprave PBZ Carda.

Aplikacija PBZ Card SoftPOS trenutno je dostupna bez plaćanja naknade.

Uz plaćanje karticama putem mobitela ili tableta, prodajnim mjestima omogućava i povrat, storniranje i pregled transakcija, prikaz transakcija u aplikaciji do tri mjeseca unatrag, grafički prikaz izvještaja ostvarenog prometa, promjenu lozinke, uključivanje/isključivanje biometrijske autentifikacije za prijavu u aplikaciju...

Također, moguće je evidenciju utroška (računi), umjesto ispisivanja, kupcu poslati putem e-maila, QR koda, WhatsAppa, Vibera ili SMS-a.

Za korištenje aplikacije prodajna mjesta trebaju imati mobilni telefon ili tablet s NFC antenom koji radi na minimalno izdanju Android 10.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next