Biz Tech web portal powered by vidi logo2

IBM bilježi pad u trećem kvartalu Istaknuto

Sjedište IBM-a u Amsterdamu Sjedište IBM-a u Amsterdamu

International Business Machines objavio je izvješće svog trećeg financijskog kvartala, u kojem su imali prihod od 19.28 milijarde američkih dolara i zaradu od 3.34 američka dolara po dionici. Ovaj rezultat je za malo manji od analize stručnjaka, koji su prognozirali prihod od 19.62 milijardi dolara.

Ovakav rezultat je još gori od očekivanog, dijelomično zahvaljujući i snažnom dolaru koji je stvorio slabu potražnju u Kini i tržištima u nastajanju. IBM-ov zarada pala je za devet posto u odnosu na isti period u prošloj godini. Tim rezultatom IBM-ov prihod je pao četrnaest kvartala za redom, uzrokujući pad njihovih dionica za 4.8 posto i vrijednost od 141.95 dolara, prenosi Yahoo Finance.

Prodaja u Brazilu, Rusiji, Indiji i Kini kombinirano je pala za 30 posto, tjerajući ih na smanjenje prognoze očekivane dobiti za 2015. godinu. Kompanija je promijenila smjer investiranja, s hardvera na cloud sustav, te prodavajući sporedna poslovanja niže vrijednosti (kao što su procesori i niskobudžetni serveri).

Prihod od onoga što kompanija zove "strateški imperativi" (koji uključuju cloud, mobilno računarstvo, analitika podataka, društveni i sigurnosni programi) narasli su za 17 posto u trećem kvartalu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next