Biz Tech web portal powered by vidi logo2

CEO X-a: Mogli bismo biti profitabilni 2024. Istaknuto

CEO X-a: Mogli bismo biti profitabilni 2024.

Izvršna direktorica tvrtke X Linda Yaccarino je tijekom većinom napetog razgovora na pozornici događaja Vox's Code Conference u srijedu dostavila optimističnu poruku o izgledima tvrtke.

„Sada kada sam se potpuno posvetila poslovanju, i imamo dobar pregled onoga što je predvidljivo, čini se da ćemo u ranoj 2024. godini početi ostvarivati dobit“, rekla je Yaccarino za CNBC-ovu Juliju Boorstin.

Yaccarino je ranije u kolovozu izjavila da je tvrtka blizu dolaska na nulu - točku koju je sam Elon Musk spomenuo u travnju tijekom intervjua s BBC-om.

Međutim, tvrtka - nekada poznata kao Twitter - ima problema s postizanjem kontinuirane profitabilnosti, čak i prije nego što ju je preuzeo Elon Musk. U najnovijim dostupnim financijskim izvješćima tvrtke prije nego što je postala privatna 2022. godine, Twitter je objavio gubitke od 222,4 milijuna dolara u 2021. godini. To je označilo pad u odnosu na gubitke od 1,1 milijarde dolara u 2020. godini.

„Čak 90% najboljih 100 oglašivača vratilo se na platformu samo u posljednjih dvanaest tjedana“, dodala je Yaccarino.

Yaccarino se činilo da se odnosi na masovno povlačenje oglašivača s platforme nakon njezine akvizicije u listopadu prošle godine. Izvješće neprofitne organizacije Media Matters u studenom je otkrilo da je polovina od 100 najboljih oglašivača na Twitteru napustila platformu u 25 dana nakon što ju je preuzeo Musk.

Prema procurjelim internim dokumentima koje je dobio New York Times, prihod tvrtke od oglasa od 1. travnja do prvog tjedna ožujka bio je niži za 59% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Yaccarino je prethodno bila predsjednica globalnog oglašavanja i partnerstava u tvrtki NBCUniversal. Prije nego što je postala izvršna direktorica tvrtke X u lipnju, bila je jedanaest godina u NBCUniversalu i bila je veliki zagovornik tvrtkinog usmjerenja prema digitalnom streamingu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next