Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Amazon krenuo na lažne recenzente svojih proizvoda

Amazon, izvor: IT Biz Crunch Amazon, izvor: IT Biz Crunch

Tvrtka čija je primarna djelatnost internetska prodaja i koja se našla na 10. mjestu ovogodišnje Interbrandove ljestvice najboljih brandova, je pokrenula tužbu protiv lažnih recenzija svojih proizvoda. Amazon je prije otprilike pola godine tužio određene web stranice koje se bave lažnih recenziranjem njihovih proizvoda, a ovaj put je ponovno podnio tužbu na sudu u Washingtonu protiv točno 1114 optuženih.

Oni su, navodno, na web stranici Fiverr.com po cijeni od 5 američkih dolara (oko 35 kuna) pisali lažne recenzije Amazonovih proizvoda. Iz prodajnog diva su poručili da im lažne recenzije štete ugledu branda, te da su "laž, navode na pogrešno mišljenje i nisu autentične".

Amazon je prije tužbe proveo istragu, u kojoj su tajno kupovali lažne recenzije s Fiverra, koje uključuju ocjenu od 5 zvjezdica te pozitivni pismeni osvrt na proizvod. U tužbi su naglasili kako im konačni cilj nije web stranica preko koje su se prodavale recenzije, nego pojedinci, dok su čelnici Fiverra izjavili kako s Amazonom "rade na rješavanju problema", prenosi BBC

"Iako su brojčani male, ove recenzije mogu značajno smanjiti povjerenje koje kupci imaju u prodavače i proizvođače na Amazonu, što na kraju ukalja i ime Amazon," poručili su iz kompanije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next