Biz Tech web portal powered by vidi logo2

LinkedIn mora platiti 13 milijuna $ zbog spamanja korisnika Istaknuto

Ilustracija Ilustracija

Društvena mreža za povezivanje poslovnih profesionalaca LinkedIn je kažnjena zbog svoje opcije "Add Connections" koja je, kako stoji u objašnjenju, spamala korisnike. "Add Connections", omogućuje korisnicima LinkedIna da drugima šalju pozivnice za pridruživanje njihovoj listi kontakata. Ako primatelj ne odgovori, LinkedIn naknadno šalje dva podsjetnika na njegovu mail adresu, u kojima stoji da pozivnica još uvijek čeka odgovor.

Svima koji ovu društvenu mrežu koriste više od godinu dana je sigurno poznata ova opcija, ali vjerojatno se rijetko tko zapitao je li tako nešto LinkedInu uopće dozvoljeno (jer nismo čuli ni za jednu drugu popularnu društvenu mrežu koja dvaput šalje podsjetnik o vašim aktivnostima na njoj).

Upravo je to bilo sporno sudu u Kaliforniji, koji je presudio u korist tužitelja. To znači da će LinkedIn svakom korisniku koji podnese pritužbu na spam morati platiti odštetu. Kako im je dosuđena kazna od 13 milijuna američkih dolara, to znači da bi svaki korisnik mogao dobiti najviše 10 dolara ukoliko pritužbe podnesu svi korisnici LinkedIna. Prigovor mogu podnijeti do 14. prosinca 2015., ali nije jasno određeno odnosi li se to samo na američko tržište ili na sve korisnike LinkedIn-a u svijetu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next