Biz Tech web portal powered by vidi logo2

LinkedIn potvrdio da će otpustiti još 668 zaposlenika Istaknuto

LinkedIn potvrdio da će otpustiti još 668 zaposlenika

Ranije ovog mjeseca, LinkedIn je najavio da će predstaviti niz novih alata potpomognutih umjetnom inteligencijom u poslovanju. Danas, objavljuju drugačiju vijest usmjerenu prema budućnosti: tvrtka otpušta 668 zaposlenika.

Prema pouzdanim izvorima, većina otpuštanja, točnije 563, bit će u istraživanju i razvoju, s utjecajem na timove unutar inženjeringa, proizvoda, ljudskih resursa i financija.

Ovi rezovi, objavljeni jutros, dolaze pet mjeseci nakon što je LinkedIn objavio 716 otkaza istovremeno kad i obavijest da će postupno povući svoju aplikaciju iz Kine. Današnji rezovi podižu ukupan broj otkaza u LinkedInu, koji je u vlasništvu tvrtke Microsoft, na 1.384. Ukupno je u tehnološkom sektoru u 2023. godini otpušteno više od 242.000 ljudi, prema evidenciji zapošljavanja Layoffs.fyi.

„Unatoč tome što prilagođavamo organizacijske strukture i pojednostavljujemo donošenje odluka, nastavljamo ulagati u strateške prioritete za našu budućnost i osiguravati da i dalje pružamo vrijednost našim članovima i korisnicima“, tvrtka je izjavila u nepotpisanom priopćenju danas. „Odlučni smo pružiti punu podršku svim pogođenim zaposlenicima tijekom ove tranzicije i osigurati da se prema njima postupa s pažnjom i poštovanjem“.

Nisu precizirali koji su to strateški prioriteti, no vjerojatno je da je ponovna usmjerenost na zapošljavanje više stručnjaka za umjetnu inteligenciju dio te kombinacije.

Nakon što je Microsoft preuzeo LinkedIn za više od 26 milijardi dolara 2016. godine, LinkedIn je postao znatno manje transparentan u pogledu svojih financija i drugih operativnih metrika. U Microsoftovom izvješću o poslovanju za fiskalnu godinu u srpnju 2023., tvrtka je napomenula da ima više od 950 milijuna članova i preko 15 milijardi dolara prihoda, pri čemu „Talent Solutions“ najviše doprinosi s više od 7 milijardi dolara.

„I dalje koristimo umjetnu inteligenciju kako bismo pomogli našim članovima i korisnicima da se povežu s prilikama i iskoriste iskustva stručnjaka na platformi. Naši članci potpomognuti AI-om sada čine najbrži izvor prometa na LinkedInu“, izjavili su.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next