Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Damir Šlogar o prodaji gaming studija za 76 milijuna dolara Istaknuto

Damir Šlogar o prodaji gaming studija za 76 milijuna dolara

Prije 16 godina Zagrepčanin Damir Šlogar osnovao je u kanadskom Londonu gaming studio Big Blue Bubble koja se prvenstveno orijentirala na razvoj mobilnih igara.

Iako je BBB napravio velik broj raznolikih naslova još od vremena Nokia telefona i Symbiana sve do modernih iOS i Android smartphona, najpoznatiji su po igrama My Singing Monsters i Jewel Quest.

Svoju kanadsku gaming tvrtku s preko 70 zaposlenih Damir je prodao švedskom studiju EG7, a ukupna vrijednost preuzimanja je 76 milijuna kanadskih dolara, pri čemu će Big Blue Bubble nastaviti djelovati kao samostalni studio unutar kompanije, a u njemu će ostati i Damir s kojim smo povodom velikog poslovnog uspjeha porazgovarali u novoj epizodi našeg tehnološkog Vidi podcasta u malo improviziranim uvjetima s obzirom na posebne okolnosti vezane uz koronu i nemogućnosti da ga osobno ugostimo u našem studiju. 

BBB artists 2

U zanimljivom razgovoru za svakog koga zanima autentična priča o uspjehu, game developer i voditelj studija za razvoj igara otkrio nam je sve o prvim radnim iskustvima u Hrvatskoj na televiziji, kao urednik informatičkog časopisa Pixel, pa sve do rada u drugim gaming studijima. Radio je primjerice na razvoju poznate Battlefield franšize, no posebno su zanimljive priče o tome što čini uspješnu mobilnu igru te na kojim naslovima se najviše zarađuje.

Prvi financijski uspjeh bila je igra Jewel Quest i to je prva igra za koju je Big Blue Bubble radio na temelju royaltiesa. Tvrtka je pratila evoluciju tržišta i radila je mobilne igre.

Čitav video podcast s Damirom Šlogarom u kojem ćete saznati kako je prodao švedskoj tvrtki EG7 svoj Big Blue Bubble studio možete pogledati na ovoj poveznici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next