Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ime „Internet Explorer“ nakon 20 godina više neće postojati Istaknuto

Ime „Internet Explorer“ nakon 20 godina više neće postojati

„Project Spartan“ novi je radni naziv Microsoftovog internetskog pretraživača napravljenog isključivo za Windows 10. Ukidanje imena Internet Explorer s dolaskom novih Windowsa je 16. ožujka potvrdio Microsoftov glavni direktor marketinga Chris Capossela. Iz Microsofta su poručili da se u budućnosti žele odmaknuti od naziva Internet Explorer zbog loše percepcije. Naime, Internet Explorer 6 je 2006. proglašen „najgorim tehnološkim proizvodom svih vremena“. Do danas su se popravili i nadogradili, ali se nisu uspjeli riješiti lošeg općeg dojma o proizvodu.

Microsoft s novim nazivljem želi početi iznova i pokušati promijeniti svijest u glavama korisnika. Ideja o promjeni došla je nakon što je dugogodišnji direktor Internet Explorera, Dean Hachamovitch, u prosincu objavio da će dati ostavku na tu poziciju.

Capossela je otkrio i da su proveli istraživanje među korisnicima pretraživača Chrome u Velikoj Britaniji, i većini je privlačno korištenje riječi „Microsoft“ u nazivu nove generacije njihovih explorera. Zbog toga „Project Spartan“ nije konačan naziv preglednika i moguće je da će se dodati i riječ «Microsoft».

Novi pretraživač s novim imenom bit će predstavljen zajedno s Windowsima 10, čiji se konačni dolazak na tržište očekuje sredinom ove godine. Ipak, Internet Explorer ostat će dostupan na nekim verzijama Windowsa 10 namijenjenim korisnicima u poslovnim sustavima i korporacijama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next