Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Potres u Tajvanu utjecao na proizvodnju čipova TSMC-a

Potres u Tajvanu utjecao na proizvodnju čipova TSMC-a

Potres koji je pogodio Tajvan 6.veljače prouzročio je velike materijalne štete kompanijama, među kojima je i Taiwan Semiconductor Manufacturing kompanija (TSMC). Pogođene su njihove tvornice, što bi za posljedicu moglo imati manji broj proizvedenih iPhone 7 telefona, ako se glasine o njihovoj proizvodnji A10 čipova za Apple pokažu točnima.

Potres jačine 6,4 Richtera u Tajvanu koji se dogodio 6.veljače odnio je za sobom i 116 ljudskih žrtva, prekidajući usluge vode i struje za 121 tisuću kućanstva.

Prirodna katastrofa utjecala je i na rad kompanija, među kojima je i TSMC. Sama kompanija je kazala kako će u naredna dva do tri dana doći do 95 posto svojih aktivnosti. Potvrdili su kako je katastrofa uzrokovala prekid ukupne proizvodnje za ovu godinu od jedan posto, navodi DigiTimes. Strojevi u tvornici 6 i 14B su popravljeni i spremni za rad.

Iako je Tajvan jedna od zemalja gdje se najviše proizvode i razvijaju tehnološki uređaji, ona je na tektonski vrlo aktivnom području. Zbog tih razloga STSP administracija će surađvati s nacionalnim centrom, u svrhu postavljanja ranog znaka upozorenja i dobivanja informacija o katastrofi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next